ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stockholm vatten och avfall

Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Hos oss får du

  • vara med och säkerställa en enormt samhällsviktig verksamhet

  • utveckla hållbara, innovativa lösningar med miljöfokus

  • ständigt utveckla dig själv

  • ta ansvar och vara med och påverka


Hos oss är din hälsa i fokus

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi arbetar aktivt med både förebyggande och kunskapshöjande aktiviteter för att du ska må så bra som möjligt. Vi erbjuder friskvårdsbidrag upp till 3500 kronor per år, egna gym för träning på arbetsplatsen med kostnadsfria träningspass under dagtid samt ett förmånligt flextidsavtal som möjliggör träning under arbetstid.

Vi erbjuder även subventionerad massage, rabatterat inträde på Stockholms stads simhallar samt regelbundna hälsoprofiler och många andra aktiviteter genom vår idrottsförening och vår konstförening.

Modern och funktionell arbetsmiljö

Vi erbjuder en modern och funktionell arbetsmiljö som vi ständigt utvecklar. De flesta av våra kontor är aktivitetsbaserade, lokaler som bjuder in till kreativitet, spontanmöten, samverkan och en varm gemenskap. Säkerheten går alltid först och vi lever verkligen efter motto ”sund och säker arbetsmiljö”. Dessutom har vi många nyrenoverade kontor med snygg design vilket sätter lite extra piff på tillvaron.

Att vara chef hos oss

Som chef och ledare hos oss leder du oftast en liten grupp av mycket kompetenta medarbetare. Vi förser dig mer rätt stöd för att du på bästa sätt ska kunna coacha och stötta dina medarbetare. Alla våra ledare ser det som en självklarhet att ständigt uppmuntra och stötta till utveckling hos våra medarbetare. Det går också alldeles utmärkt att som medarbetare hos oss växa in i en ledarroll, många av våra duktigaste chefer/ledare började sin anställning hos oss i en medarbetarroll. Och vill man inte bli ledare så finns det en mängd andra utvecklingsmöjligheter inom bolaget att ta vara på. 

Pension och försäkringar

När du slutar hos oss ska du vara en glad och frisk pensionär! Vi erbjuder konkurrenskraftig tjänstepension med inkluderande försäkringspaket (sjukförsäkring, arbetsskadeförsäkring samt tjänstegrupplivförsäkring) samt möjlighet att själv löneväxla till din pension. Du har som anställd hos oss också möjlighet att teckna en frivillig gruppförsäkring till förmånligt pris.

Det är bra att bli och vara förälder hos oss

Utöver föräldrapenning från Försäkringskassan erbjuder vi en extra ersättning när du är föräldraledig. Du kan också förlänga din föräldraledighet på del- och heltid ända fram tills barnet är 12 år. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera arbete med privatliv, varför vi också har bra flextidsavtal som möjliggör att du själv kan styra stora delar av sin arbetstid. Och för de få tjänster där flexmöjligheten är begränsad, är vi öppna för dialog om hur vi tillsammans kan underlätta för dig att ändå få ihop livspusslet på bästa sätt.

Förmånligt flextidsavtal

De flesta medarbetare omfattas av ett förmånligt flextidsavtal, det innebär att du själv till stora delar kan avgöra hur och var du vill jobba. Det finns dock vissa arbeten som kräver närvaro på bestämda tider och som ingår i vår dygnet-runt-jour, men vi är alltid öppna för en dialog med våra medarbetare om särskilda behov skulle finnas.

Semester och lediget

Som anställd hos oss har du 25 dagar semester per år. Är du 40 år eller äldre tillkommer dessutom ytterligare semesterdagar. Du har också möjlighet att årligen växla din semesterersättning mot 5-6 extra lediga dagar under vissa förutsättningar. Det innebär att det som mest går att komma upp i hela 38 semesterdagar per år. Och förutom detta är du ofta ledig på halv- och klämdagar (då det är möjligt), och får genom vårt kollektivavtal ytterligare 27 timmar arbetstidsförkortning (betald ledighet) per år att förlägga som du vill.

Bra va?

Bransch

Vatten & Avfall

Anställda

550

Huvudkontor

Bromma

Adress

Bryggerivägen 10, 168 67

Webbplats

language

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Anna Folkesson

Projektledare

John Skarin

Upphandlare

Fannie Lindblad

Rörläggarlärling

Anna Folkesson som är civilingenjör i kemiteknik och ansvarig för ett av de större projekten på Stockholm Vatten och Avfall, en helt ny avfallssorteringsanläggning berättar här om det som lockade henne hit.

- När jag för drygt fyra år sedan såg annonsen insåg jag direkt att det här jobbet står det mitt namn på! Det är superintressant och helt i linje med vad jag vill jobba med – jag vill ha en arbetsgivare med ett uppdrag som känns bra i magen.

Anna berättar att på Stockholm Vatten och Avfall ligger fokus på miljönytta och långsiktig effektivitet.

- Jag vill inte jaga kvartalsrapporter utan hitta lösningar som är bäst under hela resultatets livstid. Sorteringsanläggningen i Högdalen ska ju användas i minst 50 år. Det gör jobbet otroligt kreativt. 

Bolagets spännande blandning av befintlig drift och nya fristående projekt tilltalar Anna. I driften av avfallshanteringen, ledningsnätet och vatten- och avloppsreningsverken finns också fantastiska ingenjörsmöjligheter med mycket utmanande problemlösning. 

- Det finns väldigt mycket kompetens inom bolaget och många duktiga personer som man kan lära sig av. Verksamhetens bredd gör att man aldrig slutar lära sig nya saker och det finns möjlighet att utvecklas åt olika håll.

Anna vill slå ett slag för avfallsverksamheten. Den är i stark utveckling och det pågår en bred insats för att höja industrialiseringen och effektiviteten över hela branschen.

- Att få vara med och bidra till att i grunden förändra avfallshanteringen i Stockholm och möjliggöra en stor ökning av materialåtervinningen och en lika stor minskning av koldioxidutsläppen för Stockholm är något som jag kommer att kunna vara stolt över under resten av mitt liv!

Arbetsplatsens flexibilitet passar Anna. Hon arbetar där det passar för dagen och styr sina tider själv.

- Jag kan hämta barn från skolan en dag utan att någon säger något om det. Företaget månar om att de anställdas liv ska fungera som helhet. Jag har världens roligaste jobb!

 

 

 

 

 

 

John Skarin arbetar som upphandlare av framför allt entreprenader och tekn­­­­­­iska konsulter. John är civilekonom i botten och blev tipsad av en kompis att söka ett jobb som junior upphandlare på Stockholm Vatten och Avfall.

- Här har jag hamnat rätt – jag gillar att göra bra affärer. Och jag uppskattar att det är en prestigelös arbetsplats, samt att man får gå på massor av kurser och utbildningar. Dessutom får man mycket ansvar väldigt fort, så för den som är driven finns det stora möjligheter.

John tycker att verksamheten är öppen för nya idéer och nya lösningar trots att den är verksam inom ett så traditionellt område.

- Jag trivs mycket bra. Vi har en organisation som värdesätter långsiktighet och kvalitet i allt vi gör. När vi bygger så bygger vi för att det ska hålla i 100 år, och det finns en yrkesstolthet i att vara en del av det som ska finnas kvar så länge.

John och hans kollegor arbetar på huvudkontoret i Ulvsunda. Lokalerna är fina och ger upphov till bra samarbete tycker han.

- Det finns ett gym och stor idrottshall som vi spelar innebandy i en gång i veckan och det uppskattar jag också.

 

 

 

 

 

 

Fannie Lindblad har en lärlingstjänst på Stockholm Vatten och Avfall. Hon lär sig rörläggaryrket. VA-branschen kände hon till sedan innan genom sin pappas företag.

- Rörläggare är ett jobb som passar mig eftersom jag gillar att arbeta utomhus och använda kroppen.

När Fannie letade efter ett sommarjobb kontaktade hon Stockholm Vatten och Avfall på vinst och förlust.  

- I samma veva passade jag på att fråga om det fanns någon lärlingsplats. Och det fanns det!

Lärling är man i tre år. Efter två år är man klar rörläggare och det tredje året har man möjlighet att bli anställd.

- Det som är bra med att vara lärling är att man får jobba med olika människor och lära sig massor av olika tekniker. Och så får man lön under tiden.

Fannie trivs jättebra, både med kollegor och arbetsledare. De har kul samtidigt som de jobbar och de samarbetar och hjälper varandra.

- Trots att rörläggare är ett mansdominerat yrke så påverkar det inte alls att jag är tjej. Jag trivs verkligen och alla har respekt för alla. Jobbet passar alla, oavsett kön.

 

 

 

 

 

 

Missa inga jobb från Stockholm vatten och avfall

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor