ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Senior löneadministratör till Almi

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Senior löneadministratör till Almi

Vill du vara med och bygga upp nya rutiner och processer inom löneadministration? Då har du hittat rätt! Almi tar nu hem sin löneadministration från extern part och söker efter en senior löneadministratör med gedigen erfarenhet av olika frågor inom löneområdet, och som är intresserad av att arbeta i en verksamhet med ett starkt engagemang för ett hållbart företagande i Sverige.

Arbetsbeskrivning

I rollen som senior löneadministratör kommer du självständigt och tillsammans med en junior löneadministratör ansvara för hela löneprocessen för Almis samtliga 27 bolag. Du kommer att vara kontaktperson åt anställda i alla möjliga lönefrågor och fungera som supervisor för löneadministrationen genom att hjälpa och handleda. Du kommer också att vara Almis expert på lönesystemet och alla dess funktioner och arbetsmoment samt kontaktperson gentemot systemleverantör och Almis HR- och redovisningsavdelning. Ni blir totalt två inom teamet som är ansvariga för lön och pension, samt för hr-systemet. Ni kommer tillsammans få stötta verksamheten i vardagen för att göra processerna mindre sårbara.

Du rapportera till Almis HR-chef och bli en del av HR-teamet som idag består av fyra HR-ansvariga inom olika specialistområden. Initialt kommer arbetet bestå av implementation och uppbyggnad av rutiner, för att sedan gå live i januari 2024.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Administrera lön för ca 600 anställda tjänstemän och styrelsearvode för ca 100 ledamöter fördelat på 27 bolag, tillsammans med en junior kollega.
• Ansvara för hela löneprocessen från ax till limpa
• Ansvara för implementeringen av vårt nya system, tillsammans med leverantören och Almis HR-systemansvarig
• Ansvara för att bygga upp löneavdelningen på Almi genom bland annat att ta fram rutiner och processer för hur löneprocessen ska se ut.
• Lära upp junior löneadministratör
• Supportera chefer i lönefrågor
• Viss försäkrings- och pensionsadministration

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du vara en noggrann och strukturerad person som kan skapa ordning och reda. Du är också en serviceinriktad person som har förmågan att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och på så sätt kan du bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö. Vidare lockas du av att få bygga upp en intern lönefunktion och tycker att det är roligt samt har en dokumenterad vana av att skapa och utvärdera rutiner. Vi ser att du har:

• Flerårig erfarenhet av löneadministration i lönesystem
• Erfarenhet av att vara ansvarig för hela löneprocessen
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Meriterande

• Erfarenhet av att implementera ett nytt lönesystem

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt.
På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Om Almi

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet. Läs mer om Almi på www.almi.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Almi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Sista ansökningsdag är 2023-05-01. Intervjuer sker löpande så kom in med din ansökan så snart som möjligt!

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logo
Senior löneadministratör till Almi

Jurek