ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-15

Ansök nu

Senior Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vårt sätt att bedriva bank bygger framför allt på att vi har stor tilltro och respekt för den enskilde individen – både för våra kunder och medarbetare. Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar.

Vår avdelning är Handelsbankenkoncernens centrala riskkontrollfunktion med ansvar för kreditrisker, ORKK. Vi ansvarar för metoder och övervakning av de system som ligger till grund för beräkningen av bankens kapitalkrav för kreditrisker. Modellgruppen inom kreditrisk, ORKK-M, ansvarar bl.a. för utveckling och förvaltning av modeller för att mäta kreditrisker och economic capital.

Vi söker nu en Senior Credit Risk Modeller till vår modellgrupp.

Om tjänsten

Som Senior Credit Risk Modeller kommer du erbjudas ett utvecklande och stimulerande arbete. Du kommer tillsammans med dedikerade kolleger, med mycket hög kompetens, arbeta i en kreativ miljö där du får stora möjligheter att påverka din utveckling.

I din roll som Senior Credit Risk Modeller kommer du primärt arbeta med att utveckla och förvalta våra kreditriskmodeller samt också ansvara för att ta fram tids- och projektplaner.

Till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

  • Vara delaktig i att konstruera riskmodeller, till exempel analysera hur modellen ska designas och fungera med andra delar av banken.

  • Ta fram tidsplan och projektplan, samverka med andra intressenter, till exempel kreditavdelningen och IT-avdelningen, samt göra mappning mot regelverk och interna krav.

  • Ta fram relevanta data samt utföra kvalitetskontroller.

  • Dokumentera omfattande modellbeskrivningar.

Du kommer också att löpande arbeta med utredningsfrågor samt andra ad hoc-uppgifter.

Om dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk bakgrund, företrädesvis civilingenjörsexamen eller examen inom statistik eller matematik. Du har gedigen erfarenhet av att utveckla modeller, företrädesvis inom kreditrisk, och är vidare en erfaren SAS-programmerare. Har du erfarenhet av att driva och leda projekt är detta meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen är det vidare viktigt att du är proaktiv, en skicklig kommunikatör, kan organisera ditt arbete väl, både på kortare och längre sikt, samt kan arbeta självständigt och i grupp. Du ska kunna förmedla komplicerade frågeställningar på ett pedagogiskt vis, särskild till icke-insatta parter.

Vidare har du hög förmåga att arbeta strukturerat i en snabbfotad miljö och är bra på att se arbetet ur ett helhetsperspektiv.

Du kommunicerar och arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

 

Dela detta jobb

Senior Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Sharp Recruitment & Consultants