ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Riskkontroll

Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-08

Ansök nu

Riskkontroll

Dotterbolag till Tjustbygdens Sparbank

Riskkontroll till Sparbankerna på Ostkusten

Vill du vara med och utveckla framtidens bank? Då har vi jobbet för dig på Ostkustens Risk & Compliance AB (Oroco)Vi hjälper banker att styra och utveckla sina verksamheter baserat på god riskkontroll och de regelverk som gäller inom finansbranschen.

Om Oroco

Ostkustens Risk och Compliance AB (Oroco) är ett bolag med verksamhet inom specialistområdena Compliance, Riskkontroll och Dataskydd. Bolaget har varit verksamt i 5 år och ägs till 100 procent av Tjustbygdens Sparbank. I bolaget arbetar idag 8 personer.

Om tjänsten

Vi söker nu ytterligare en medarbetare till Riskkontrollfunktionen. Vi söker dig som i nära samarbete med 3 andra personer inom funktionen har ansvar för att stödja bankernas ledningar och styrelser i deras uppdrag att säkerställa att verksamheten drivs i enlighet med beslutad strategi samt externa och interna regelverk.

I din yrkesroll kommer du att arbeta nära bankerna i syfte att effektivisera samt utveckla bankernas processer och rutiner inom riskhantering. Du kommer ha en rådgivande funktion till respektive banks styrelse, ledning och andra funktioner i frågor om riskhantering. I tjänsten ingår även att stödja bankerna med utbildningar, workshops och riskanalyser.

Du kommer att tillsammans med övriga kollegor inom funktionen analysera bankernas identifierade väsentliga risker samt kontrollera att bankerna har en effektiv riskhantering.

Du arbetar direkt underställd Orocos verksamhetschef men rapporterar även regelbundet till VD och styrelse i respektive sparbank.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, ha god initiativförmåga samt vara en strukturerad och självständig lagspelare. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har en relevant akademisk examen och/eller en gedigen erfarenhet från bank/sparbank. Arbetslivserfarenhet från banksektorn och/eller riskkontrollfunktionen är meriterande.

Tjänsten är på heltid samt innebär en del resor varför körkort och tillgång till bil är ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande miljö som innebär flexibilitet, utmaningar, varierande arbetsuppgifter samt goda möjligheter till egen utveckling. Vi är ett ungt lärande bolag som är i ett spännande skede utvecklingsmässigt där vi jobbar tillsammans för att förena våra kunders unika kulturer och behov till en kultur hos oss.

Vårt kontor är beläget i Västervik men arbetet kan även utföras hos respektive uppdragsgivare och i hemmet.

Vill du veta mer eller skicka in din ansökan

Vi arbetar med intervjuer löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så tveka inte att skicka din ansökan, med CV och personligt brev, via länken på denna sida senast den 8/10 - 2023. Har du frågor om tjänsten eller processen kan du kontakta Henrik Andersson, chef för Oroco, på 0490-815137 eller henrik.andersson@oroco.se.

Dela detta jobb

Riskkontroll

Tjustbygdens Sparbank