ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsekonom med hållbarhetsinriktning till SEK

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-04-06

Ansök nu

Redovisningsekonom med hållbarhetsinriktning till SEK

Är du i början av din karriär med erfarenhet eller utbildning inom ekonomi/finans samt har ett intresse för hållbarhetsredovisning? Är du ute efter att skaffa dig värdefull erfarenhet och vill vara med på SEK:s utvecklingsresa där hållbarhet är en central del i strategin? Då ska du definitivt läsa vidare!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Ekonomifunktionen på SEK ansvarar för hållbarhetrapporteringen och behöver nu förstärka ekonomiavdelningen med en Redovisningsekonom med hållbarhetsinriktning. Du kommer att bli en del av ett engagerat team som består av 15 personer inom redovisning och rapportering. Vi söker dig som är i början av din karriär och som lockas av att få kombinera dina intressen för redovisning och hållbarhet. Tjänsten är bred och varierande med flera kontaktytor inom organisationen och du får möjlighet att arbeta med olika områden inom en ekonomiavdelning med fokus på bland annat redovisning, daglig rapportering, bokslutsarbete, leverantörsfakturor samt att bistå vid upprättandet av hållbarhetsrapporteringen. Ekonomifunktionen jobbar ständigt med förbättringar där det finns möjlighet att delta i systemuppgraderingar m.m. SEK lägger stort vikt vid kompetensutveckling och eftersträvar att alltid kunna erbjuda möjlighet till utveckling inom organisationen. Här finns en stor möjlighet att prova på många olika arbetsuppgifter vilket på sikt kan leda till olika inriktningar utifrån intresse och önskemål.

Tjänsten är placerad på SEK:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Du rapporterar till Ekonomichefen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en positiv person med god problemlösningsförmåga som inte räds för att ta egna initiativ. Du motiveras av en roll där du har breda arbetsuppgifter och kan på ett strukturerat sätt prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt. Då rollen innebär många kontaktytor såväl inom som utanför organisationen ser vi att du är en god kommunikatör som värdesätter ett nära samarbete mellan kollegor. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktig är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har ett intresse för och/eller har läst kurser inom hållbarhet. Du har något års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning, antingen efter eller parallellt med dina studier. Vidare behärskar du svenska och engelska, i både tal och skrift. I denna roll har du möjlighet att börja på deltid parallellt med dina studier för att sedan övergå till en heltidstjänst.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SEK med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via "ansök nu". Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som på kommersiella och hållbara grunder finansierar exportföretag, deras underleverantörer och internationella köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK bidrar även till industrins omställning för att minska klimatutsläppen.

Under 2022 lånade SEK ut 133 miljarder kronor. För att kunna låna ut pengar lånar SEK upp genom olika instrument på flera geografiska marknader och vänder sig till både institutionella och privata investerare. På SEK omges du av kollegor med bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här tror vi på laget framför jaget och att de bästa lösningarna nås genom samarbete. Vi är professionella, gör det svåra enkelt och bygger hållbara relationer för att svenska företag ska bli mer konkurrenskraftiga och vinna fler exportaffärer. Detta kombineras med spännande internationella miljöer då våra kunder finns i 60 länder. På SEK får du följa med på en förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där din kompetens tas till vara. 

Dela detta jobb

Redovisningsekonom med hållbarhetsinriktning till SEK

Prodiem