ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Projektinköpare till Stockholms Exergi!

Företag Devotum
Ort
Utgår

2023-06-09

Ansök nu

Projektinköpare till Stockholms Exergi!

Åt Stockholm Exergi söker vi dig som vill ta dig an uppdraget som Inköpare! Har du ett bra sinne för ekonomi och affärer? Är du nyfiken och tar gärna egna initiativ? Uppdragets omfattning är beräknat till heltid och förväntas att starta 01-06-2023  och pågå till och med  30-04-2024. 

Om Stockholm Exergi
Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Idag är fler än 800 000 stockholmare och drygt 400 sjukhus, datahallar och andra verksamheter anslutna till fjärrvärmenätet, kopplat till våra värme- och kraftvärmeanläggningar från Högdalen i söder till Brista i norr. Med gemensam kraft driver vi Stockholm framåt med potential att bli världens första klimatpositiva huvudstad.

Om uppdraget 
I rollen som projektinköpare i investeringsprojekt är du en nyckelspelare i inköpsfasen och är loket i investeringsprojektets inköpsarbete. En avgörande del för Stockholm Exergis framgång och lönsamhet ligger tveklöst på inköp och förmågan att se helhet och utnyttja leverantörernas erfarenhet. Utmaningen är mer än att bara söka den ekonomiskt mest fördelaktiga uppgörelsen. Du behöver förstå verksamhetsområdet för att hitta en utvärderingsmodell som ger oss den bästa leverantören för ändamålet. Inköp förväntas bidra med besparing varför du ska vara en framgångsrik förhandlare.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med framåtanda och glädje. Som en del av vår gemensamma kraft ger vi dig förutsättningar att få ut det mesta av din energi. Stockholm Exergis inköpsavdelning präglas av nyfikenhet, initiativ och ansvar. Engagemanget är högt och det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom gruppen. Hos oss erbjuds du ett flexibelt arbetssätt med mycket eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i utmanande projekt.

Följande arbetsuppgifter ingår bland annat i rollen:

 • Du kommer att arbeta och driva inköps del (inköpsprocessen) i investeringsprojekt. Detta innebär att ta en aktiv roll från projektstart, med målet att säkra kvalitet på leverantör och leverans samt lönsamma affärer. Du säkerställer att det finns tillräckligt med tid för inköpsprocessen och har ett ansvar i samband med projektuppstart flagga om det inte är så.
  • Som projektinköpare håller du ihop helheten under inköpsprocessen där flera projektmedlemmar och intressenter deltar i inköpsarbetet med inköpsstrategi, RFP-/förfrågnings-underlag, avtal med bilagor samt utvärderingsmodell. Som inköpare ansvarar du för dessa dokument.
  • Du tar ansvar och initiativ till att inköpsarbetet i projektet blir det bästa möjliga och följer tidplan.
  • Du ansvarar för att författa förfrågningsunderlag, utvärderingsmodell och avtalsutkast, samt att dokumentera övriga upphandlingsdokument som ingår inköps och investeringsprocessen. Tekniska bilagor ansvarar projektet för.
  • Inköpsprocessen hanteras i vårt inköpsverktyg GEP Smart där även projektavtal lagras.
  • Du planerar och genomför inköpen med konkurrens i fokus, både om det är nya leverantörer eller om det är konkurrens inom ramavtal i aktuellt område.
  • Du bidrar till länken mellan leverantörers kunskapsbank och projektet du verkar i genom marknadsdialoger, RFI eller liknande.
  • Förmedla ett bra nätverk och ha kontroll på leverantörsmarknaden inom de områden som upphandlingarna sker inom.
  • Du söker inköpsstrategier som bidrar till affärsnytta och kvalitetssäkring.
  • Du brinner för att slutförhandla och uppnå bästa resultat och besparing. Besparing registreras som KPI på inköp. Du säkerställer att projektet stöttar i att förhandla fram besparingar.
  • Förhandla avtal med leverantörer, dvs du har god insikt och vana att arbeta med juridik och avtal.
  • Genomföra och följa upp förfrågningar och anbud, räkna ut och rapportera besparing.
   Följa upp avvikelser och driva eller vara behjälplig vid regleringar eller ÄTOR med leverantörer 

  Om dig
  Vi söker dig som har god erfarenhet av funktions och entreprenadupphandlingar i investeringsprojekt, som är självgående och kan bidra med erfarenhet och leverantörsnätverk. Det finns både stora och små upphandlingar att ansvara för. Som projektinköpare blir man tilldelad olika projekt som syftar till uppgraderingar, underhåll eller nya investeringar i våra anläggningar inom fjärrvärme, processindustri. Stockholm Exergi jobbar ofta med mallar som NL/NLM eller AB04/ABT06. Inom vissa områden har dem egna framtagna mallar.

  För att axla rollen hos Stockholm Exergi ser vi gärna att du har följande utbildning, kompentenser och arbetslivserfarenhet:
 • Relevant Universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi
 • Minst fem års erfarenhet av projektinköp 
 • Erfarenhet av investeringsprojekt och entreprenadupphandlingar inom processindustri eller liknande
 • Har kunskap om och vara van att arbeta med entreprenad juridik och de vanliga förekommande avtalsformerna (NL/NLM, AB/ABT (och ibland ABA)).

  Det är meriterande om du har god förståelse och ett intresse för teknik och energi eller erfarenhet från energibranschen. 

Övrigt
Start: 01-06-2023
Slut: 30-04-2024
Placering: Stockholm
Omfattning: Heltid

Ansökan
Låter uppdraget intressant? Skicka in din ansökan snarast då urvalsarbetet och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV samt svara på några frågor. De kandidater som bäst matchar rollen kommer telefonintervjuas och sedan bli kallade till en intervju hos oss på Devotum. Nästa steg är en intervju hos vår kund. Referenstagning på slutkandidater är en del av processen.

Har du några frågor om uppdraget är du välkommen att höra av dig till Sanna Jurén på 0728978265.

Dela detta jobb

logo
Projektinköpare till Stockholms Exergi!

Devotum