ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kvalificerad inköpsadministratör till VA SYD

Ansök nu

Kvalificerad inköpsadministratör till VA SYD

Vill du bidra till att göra VA SYDs inköp mer effektiva och tycker du, precis som vi, att det ska vara lätt att göra rätt? Vi söker dig som är strukturerad, klarar att hantera många olika arbetsuppgifter parallellt samt trivs med att vara den som många kollegor vänder sig till. Du kan bli vår nya kollega på VA SYDs upphandlingsenhet!

Det här handlar jobbet om

I rollen som inköpsadministratör kommer du bland annat att:

 • vara en viktig kugge i projekt för införande av inköpssystem

 • vara systemförvaltare för inköpssystemet

 • vara samordnare för gruppen superusers i inköpssystemet

 • utbilda våra användare i inköpssystemet

 • administrera inköpssystemet, exempelvis lägga upp nya leverantörer, avtal och prislistor

 • avtalsadministration, exempelvis  förlängning och uppsägning av avtal, indexjusteringar och upphandlingsplanering

 • göra uppföljning av nyckeltal

 • ge allmänt administrativt stöd till upphandlingsenheten

I rollen hanterar du frågor av många olika slag tillsammans med olika intressenter, med interna såväl som externa kontakter. Du kommer att vara länken mellan enheterna Upphandling och Redovisning avseende inköpsprocessen. Tjänsten är placerad på avdelning Ekonomi och ingår i enhet Upphandling som finns på vårt huvudkontor vid Malmö Central.

Vi erbjuder

VA SYD är i en spännande utvecklingsfas gällande inköpsorganisationen. Rollen som inköpsadministratör är en ny roll på VA SYD och det innebär att du kommer att få vara med och forma rollen och utveckla arbetet. På upphandlingsenheten ingår du i en grupp på sex kollegor och du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag. Du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka och vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som person förväntar vi oss att du är serviceinriktad och tycker det är roligt och inspirerande att bidra med stöd till organisationen genom god service, struktur och administration. Eftersom arbetet innebär kontakt med många olika intressenter behöver du ha fallenhet för att på ett professionellt och diplomatiskt sätt bygga relationer, samarbeta och kommunicera. Du behöver även vara självgående, nyfiken och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • en eftergymnasial utbildning; exempelvis YH-utbildning inom strategiskt inköp, administration, offentlig förvaltning, systemförvaltning, eller har motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet

 • har erfarenhet av arbete eller administration av inköpsssystem

 • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

 • mycket hög datakunskap på så sätt att du har lätt att lära dig nya system samt navigera i olika system samtidigt

 • fallenhet för siffror och god kunskap i excel, då detta ses som en fördel i rollen

Det är meriterande om du har:

 • en förståelse för hur inköps- och fakturaprocesserna hänger ihop

 • kunskap om SFTI:s standardiserade affärsprocesser

 • arbetat inom offentlig verksamhet och har kunskaper om LOU/LUF.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Dela detta jobb

Kvalificerad inköpsadministratör till VA SYD

VA SYD