ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningsekonom till Bonava

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Koncernredovisningsekonom till Bonava

Vill du arbeta i ett internationellt bolag med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning och konsolidering? Då kan rollen som Koncernredovisningsekonom till Bonava vara din nästa utmaning.

Vad kan Bonava erbjuda dig? 
På Bonava utmanar vi oss själva varje dag, drivs av en passion för att skapa hem och lyckliga grannskap för fler. Vi strävar mot höga mål och har väldigt kul på vägen. Vi är ett stort internationellt företag med en familjär känsla och tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av kompetens. Fokus för verksamheten är att skapa attraktiva bostäder av hög kvalitet till rimliga priser.

I rollen som Koncernredovisningsekonom kommer du vara en del av ett koncernredovisningsteam bestående av två seniora medarbetare med erfarenhet av koncernredovisning. Teamet ansvarar för konsolidering av den operativa rapporteringen som består av fem geografiska affärsområden, och för den externa finansiella rapporteringen som upprättas kvartalsvis. Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsmiljö där du kan bidra och växa, med möjlighet att utvecklas inom koncernredovisning, extern rapportering och process- och internkontrollramverk.

Tjänsten är placerad på Bonavas huvudkontor i Stockholm, Stadshagen, med möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan. Rollen rapporterar till Koncernredovisningschef och i teamet ingår även en Koncernredovisningsansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Delaktig i kvalitetssäkring och analys av rapportering från koncernens dotterbolag

 • Delaktig i koncernredovisning, avstämning, analys och elimineringar

 • Delaktig i att upprätta delårsrapporter och årsredovisning

 • Ansvarig för delar av den interna rapporteringen till styrelse och ledningsgrupp

 • Ansvarig för upprättande av finansiell data som publiceras i samband med publicerande av års- och kvartalsbokslut

 • Delaktig i utveckling av koncernens intern kontrollramverk

 • Testning och utvärdering av interna kontroller

 • Möjlighet att utvecklas inom, och delta vid, upprättande av koncernredovisning.

 • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt.

 • Systemansvarig för koncernredovisningssystem

 • Kontakt med revisorer och andra rådgivare

Vem letar vi efter? 
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och har ett par års erfarenhet av liknande roll och/eller revision med fokus på börsnoterade bolag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en internationell miljö. Du har god förståelse och stort intresse av koncernredovisning och IFRS. Väsentligt för rollen är att du drivs av att bedriva förändringsarbete och utveckla processer och rutiner. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av IFRS och/eller bygg- eller noterade bolag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i en internationell miljö.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i en internationell miljö.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bonava med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Koncernredovisningsekonom till Bonava

Mpya Finance AB