ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Business Controller

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-06-12

Ansök nu

Group Business Controller

Kundlogotyp

Duroc förvärvar, utvecklar och förvaltar företag med tyngdpunkt på industri och handel. Med djup kunskap om teknik och marknad siktar koncernens företag på en ledande position i sina respektive branscher. Som ägare bidrar Duroc aktivt till utvecklingen. Duroc är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.duroc.se

Lockas du av att arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå i ett dynamiskt och internationellt företag med en bred produktportfölj? Vill du bli en del av ett ambitiöst team där du får arbeta strategiskt och verksamhetsnära? Som Group Business Controller på Duroc får du möjlighet att påverka bolagets framgång genom din förmåga att skapa analytiska underlag samt med ditt genuina engagemang för utveckling och förbättring. Låter det som en roll för dig? Välkommen med din ansökan!

Detta söker vi

Duroc vars affärsidé är att förvärva industri- och handelsbolag söker nu en proaktiv Group Business Controller. Du kommer ha en central och viktig roll, där du bistår med finansiell analys för att säkerställa att rätt affärsmässiga beslut fattas. Rollen är affärsinriktad och innebär stor rörlighet och många kontaktytor inom koncernen.

Beroende på vilka erfarenheter och intresse du har med dig in i rollen kommer du även ha möjlighet att ta en aktiv roll vad gäller såväl förvärv som styrelsearbete och hållbarhetsfrågor. Du rapporterar till CFO och tjänsten är placerad på Durocs kontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

 • Finansiell analys av koncernens resultat och finansiella ställning

 • Vara delaktig i arbetet med att kvalitetssäkra månads-och årsbokslut samt kvartalsrapport

 • Driva och utveckla budget-prognos och forecast-processen

 • Driva och vara delaktig i affärsplansprocessen

 • Bidra till utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom ditt område

 • Driva och utveckla KPIer och övrig finansiell rapportering

 • Adhoc-projekt gentemot koncernbolag

 • Driva och utveckla processer och rutiner kopplade till compliance och grupp-gemensamma styrdokument

 • Driva och utveckla integreringen av nya bolag vid förvärv

 • Löpande agera bollplank till såväl ledning som koncernbolagens VDar och CFO:er

 • Ad hoc analyser till CEO och CFO

Din erfarenhet

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter för rollen relevant erfarenhet, troligtvis som controller eller från revisionsbyrå. Erfarenhet från internationell och noterad miljö är högst meriterande. För att lyckas i rollen har du bra redovisningsförståelse samt mycket goda systemkunskaper. Då du kommer ha kontakter internationellt behärskar du både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

Rätt kandidat trivs i en bred roll och motiveras av att arbeta i en dynamisk och föränderlig organisation med högt tempo. Du är en analytisk person med ett intresse för vad som driver affären och du kan kommunicera med olika typer av stakeholders. Du arbetar strukturerat och självgående och har lätt för att ta egna initiativ. Då du kommer tillhöra en liten och sammansvetsad grupp ser vi att du är en team-player med en positiv attityd.   

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Duroc med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via "ansök nu". Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72, eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Group Business Controller

Prodiem