ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren Business Controller till AcadeMedia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-06-19

Ansök nu

Erfaren Business Controller till AcadeMedia

Kundlogotyp

Har du en gedigen erfarenhet som controller med god förståelse för affären och vill vara med och utveckla såväl ekonomisk styrning som det operativa arbetet ute i verksamheten? Vill du arbeta i ett börsnoterat bolag i en verksamhet med en entreprenöriell anda och med ett viktigt uppdrag, samt få möjligheten att påverka utformningen av ditt dagliga arbete? Då är detta en tjänst för dig!

Detta söker vi

Till AcadeMedia söker vi nu en erfaren Business Controller som arbetar med Business Controller-teamet inom AcadeMedias affärsområde för vuxenutbildning. Rollen fungerar lite som ett nav för teamet och innefattar att både driva och medverka i olika analys- och ekonomistyrningsprojekt så som exempelvis benchmarking, prisanalyser, rapporteringsverktyg och utveckling av KPI:er. Vidare kommer du arbeta med olika förbättringsprojekt där en stor del innebär att driva på för ökad automatisering av AcadeMedias processer och kravställa förbättringar i system och rapporter.

Rollen rapporterar till Head of Business Control för AcadeMedia vuxenutbildning. Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm, alternativt på bolagets kontor i Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande avstämning av segmentets bokslut 

  • Dataanalys och hantera information från olika källor

  • Förbättrade rapport- och analysverktyg gentemot chefer

  • Delta i rapporteringsmöten 

  • Leda budget- och prognosarbetet (affärsområdet arbetar med rullande prognoser) 

  • Organisera arbetet med och ansvara för affärsplaneprocessen

  • Kravställa och driva digitaliseringsresan

  • Utveckla och förbättra processer

  • Kontakt med revisorer

Din profil

Du har en akademisk utbildning som civilekonom, civilingenjör eller liknande. Därefter har du minst 5 års erfarenhet från en affärsinriktad och analytisk controller-roll, gärna på ett internationellt storbolag. Då rollen innefattar arbete med automatisering och digitalisering så ser vi att du har ett genuint intresse för dataanalys, IT- och automateringsprojekt. Erfarenhet inom IT-området är starkt meriterande. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet, främst i Excel och PowerPoint, samt behärskar det svenska såväl som det engelska språket.

Du som person

Som person är du driven och lösningsorienterad, du trivs i en föränderlig miljö med högt tempo. Du är analytiskt lagd och trivs med att arbeta strategiskt och affärsorienterat, driva processer och ro förändringar i land. Du arbetar proaktivt och motiveras av att lösa problem där de uppstår, snarare än att enbart rätta till det synliga felet. Du kan fungera kravställande gentemot verksamheten och månar samtidigt en god dialog.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via "ansök nu". Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 000 medarbetare på våra 730 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Drygt 80 000 vuxna går på någon av våra vuxenutbildningar. Vuxenutbildning bedrivs bland annat inom Hermods, Eductus, KompetensUtvecklingsInstitutet, NTI-skolan, Plushögskolan, EC-utbildning, Sälj- och marknadshögskolan, The game assembly samt Movant. Dessa verksamheter har utbildningar i allt ifrån svenska för invandrare (SFI) och yrkessvenska till vård och omsorg och gymnasiala vuxenutbildningar på distans. Det finns också yrkesutbildningar inom områden som exempelvis IT, marknadsföring, bygg och logistik. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 15 miljarder. AcadeMedia Vux omsätter cirka 1.6 miljarder. Läs mer om företaget på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Erfaren Business Controller till AcadeMedia

Prodiem