ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till OBOS Nya Hem

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Ekonomichef till OBOS Nya Hem

Söker du en spännande roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? OBOS Nya Hem söker nu en driven och affärsinriktad Ekonomichef som vill vara med och utveckla OBOS Nya Hem. Bolaget är i en spännande fas och tjänsten är en nyckelroll inom bolaget. Det är en unik möjlighet att vara med och etablera OBOS Nya Hem som en av Sveriges viktigaste bostadsutvecklare.

Vad kan OBOS Nya Hem erbjuda dig?
OBOS är en av Nordens och Sveriges största bostadsutvecklare och har ca 900 medarbetare i Sverige. OBOS är ursprungligen en norsk medlemsägd organisation med säte i Oslo och grundades 1929. OBOS lanserade 2020 sin storstadssatsning i Sverige med bolaget OBOS Nya Hem, som har stora ambitioner framåt. Innan 2028 är målet att sälja 1 000 bostäder årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om rollen

Som Ekonomichef är du huvudansvarig för bolagets ekonomi, uppföljning och analys. Du agerar finansiell och strategisk sparringpartner till VD. I rollen ingår att leda och rapportera prognosprocess samt att ha ansvaret för likviditetsrapportering till koncernen. Utöver detta ingår kontinuerlig planering och analys för att säkerställa den tillväxt som företaget står inför. I rollen ansvarar du även för all projektuppföljning tillsammans med Business controller och projektledning. Du kommer att vara delaktig i och bistå vid fastighetsförvärv i olika affärsupplägg/transaktionsformer, fastighetsköp, JV:n, bolagsaffärer mm.

Rollen innebär många kontaktytor inom organisationen både i Norge och Sverige där det krävs ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt. Du ingår i ledningsgruppen för OBOS Nya Hem och kommer ha ett tätt samarbete med VD och övriga i ledningsgruppen. Du rapporterar till Ekonomi- och Finansfunktionen i koncernen, som har huvudkontoret i Oslo och kommer att ingå i en större kompetensenhet inom ekonomi och finans med över 100 medarbetare i hela koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Huvudansvarig för bolagets ekonomi, uppföljning och management rapportering

 • Strategiarbete

 • Ansvarar för framtagning av ekonomiska beslutsunderlag

 • Finansiell och strategisk sparringpartner till VD

 • Ansvarig för bolagets projektuppföljning

 • Stötta projektledning och övriga verksamheten i affärskritiska frågor och aktivt föreslå åtgärder

 • Ansvarig för prognosprocessen samt likviditetsuppföljning

 • Delaktig i bolags-, fastighets- och markförvärv

 • Utbilda samt agera stöd och bollplank till verksamheten

 • Uppföljning och framtagande av KPI:er

 • Utveckla och förbättra system, rutiner, processer och arbetssätt

 • Ansvara för vanligt förekommande controllerarbete / rapportering.

 • Ansvara för och delta i olika större planerade såväl som diverse adhoc projekt.

 • Personalansvar

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och arbetat flertalet år som verksamhetsnära Ekonomichef eller i motsvarande roll. Du har erfarenhet från bygg och/eller fastighetsbranschen. Du är van att driva uppföljning och analys samt prognosprocessen och har goda redovisningskunskaper. Du har stort systemintresse och mycket goda kunskaper i Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv, affärsinriktad och positiv. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar OBOS Nya Hem med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se, 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se, 070-897 11 57.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ekonomichef till OBOS Nya Hem

Mpya Finance AB