ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till BergmanLabora

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-12-10

Ansök nu

Ekonomichef till BergmanLabora

BergmanLaboras affärsidé är att tillhandahålla mikroskop, analysinstrument och mätmaskiner från världsledande leverantörer. Vi utför teknisk service och ackrediterad kalibrering så att utrustningen ger tillförlitliga resultat under hela sin livslängd samt förmedlar kunskap om applikationer och handhavandeVår historia går tillbaka till 1906 och framgångarna bygger på att vi med hög expertis hjälpt våra kunder. BergmanLabora AB ingår i AddLife AB, noterad på Nasdaq OMX Stockholm. Läs mer om företaget på; www.bergmanlabora.se

Nu ges chansen att axla rollen som Ekonomichef i en kontext där det lilla företagets smidighet och nära marknadskontakt förenas med det större företagets finansiella muskler och uthållighet. Rollen passar dig som letar efter en tjänst där du kan bidra med dina gedigna redovisningskunskaper och där du ges möjlighet till en verksamhetsnära ledarroll.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Rollen som Ekonomichef på BergmanLabora, som är en ny tjänst inom bolaget, innefattar ett övergripande helhetsansvar och arbete tillsammans med en sedan tidigare befintlig ekonomifunktion. Rollen är bred och innebär att arbeta såväl strategiskt som operativt. Ekonomichefen ansvarar för att bolagets redovisning sker enligt god redovisningssed, samt att ägarbolaget Addlife mottager en ändamålsenlig och kvalitativ finansiell rapportering. Vidare bidrar Ekonomichefen till att verksamheten får de beslutsunderlag som behövs för att främja affären. Rollen innebär ett personalansvar för fem personer, varav en person inom ekonomi och fyra personer inom administration.

Du kommer att tillhöra ledningsgruppen och arbeta nära VD, som du även rapporterar till. BergmanLabora har sitt trevliga kontor i Danderyd, nära Mörby Centrums T-bana.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Årsredovisning och deklaration

  • Intern och extern rapportering

  • Budget- och prognosarbete

  • Stötta ledningsgruppen och övrig organisation med ekonomiska analyser kopplade till lönsamhet och affären

  • Formulering av mål och riktlinjer för verksamheten

  • Ansvar för underhåll och utveckling av ekonomirutiner och system

  • Övergripande ansvar för administrativa ärenden; personalärenden, försäkringsfrågor, pensionsfrågor, etc.

Vem är du?

Du har relevant utbildningsbakgrund och har därefter kvalificerad erfarenhet av redovisning och rapportering, Troligtvis arbetar du idag i en liknande roll, alternativt som Ekonomiansvarig och känner dig trygg i att ta ett explicit helhetsansvar för en ekonomifunktion. Du är en verksamhetsintresserad person med en god förmåga att arbeta med ekonomisk uppföljning och analys. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet, men inte avgörande. Viktigt är att du besitter ledaregenskaper och kommer till din rätt i en ledande roll. Det är av fördel om du har förståelse för distribution samt av lagerhantering. Då BergmanLabora är en del av internationell koncern är flytande engelska och svenska ett krav, i såväl tal som skrift.

För att lyckas i rollen är du resultatorienterad och hands-on i ditt arbete. Att ha ett affärsmässigt förhållningssätt och ett genuint intresse för vad som driver siffrorna kommer naturligt för dig. Du är en initiativtagare som med dina förslag till förbättring och effektivisering kommer att kunna bidra till BergmanLaboras fortsatta tillväxtresa. Till sist är du en person som är duktig på att samarbeta med såväl dina medarbetare som kollegor i övriga verksamheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar BergmanLabora med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad tills dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via "ansök nu". Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt, tfn 073-922 61 72 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.  

Dela detta jobb

Ekonomichef till BergmanLabora

Prodiem