ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef/Controller för konsultuppdrag i Göteborg

Företag Fasticon AB
Ort
Utgår

2023-10-10

Ansök nu

Ekonomichef/Controller för konsultuppdrag i Göteborg

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Uppdragsbeskrivning

Vi söker för kunds räkning en erfaren ekonomichef/controller till ett spännande fastighetsbolag i Göteborg. Uppdraget är på heltid och starten är flexibel men senast mitten av oktober. Uppdraget förväntas pågå minst fram till årsskiftet.  

I rollen som ekonomichef/controller har du en nyckelroll i att stödja verksamheten med ekonomisk information, underlag och analyser. Som ansvarig för koncernens ekonomi kommer du att ha ett helhetsgrepp över ekonomiska processer och verksamhetsuppföljning. Du ansvarar för såväl övergripande strategiska ekonomifrågor som det löpande ekonomiska arbetet.

Du leder budgetprocessen i företaget och ansvarar för den interna kontrollen. Du är också redovisningsansvarig och leder och genomför bokslutsarbetet. Till din hjälp i detta arbete har du en ekonomiassistent. I rollen ingår även att samordna företagets IT-frågor och du är huvudprojektledare för företagets digitala förändringsresa.

Du rapporterar till vår VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Du är föredragande i styrelsen inom ekonomifrågor.

Om kunden

Vår kund är ett svenskt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella fastigheter i Sverige. Deras uppdrag är att skapa det goda boendet! Detta är ett fastighetsbolag som är mitt inne i en stor omvandling vad gäller digitalisering och utveckling av tjänsteutbudet.

Om du vill arbeta på ett företag under stark utveckling som präglas av engagemang, trygghet, omtanke, hållbarhet, samverkan med korta beslutsvägar så är du rätt person för detta uppdrag. Hos vår kund får du också stor frihet under ansvar i arbetet och de ser balans mellan jobb och fritid som en viktig faktor för att personalen ska trivas. 

Är du en engagerad ledare som älskar att arbeta med människor och ekonomi i en föränderlig värld och vill vara en del av ett mindre prestigelöst team, då är detta den perfekta arbetsplatsen för dig.


Dina arbetsuppgifter kommer till huvudsakligen bestå av:

 • Löpande ekonomiskt ansvar och strategiska frågor

 • Redovisningsansvarig - genomför och leder bokslutsarbete. 

 • Rapportering och verksamhetsuppföljning

 • Budgetprocesser

 • Samordna företagets IT-frågor

 • Effektivisera och utveckla rutiner och processer.

 • Stödja verksamheten med ekonomisk information

Vi söker dig som är: 
En naturlig ledare som skapar delaktighet och engagemang hos medarbetare. Därtill tycker du att det är viktigt med kundfokus och att driva verksamheten framåt. Du har förmåga att få medarbetare att arbeta mot samma mål och skapa teamkänsla. Vidare har du lätt för att kommunicera, både i tal och skrift, har en pedagogisk ådra och tycker om att arbeta med människor. Du tycker att förändringar är naturligt och en rolig utmaning.

Vi vill att du har:

 • Civilekonomexamen eller motsvarande

 • Arbetat minst 5 år med att leda andra

 • Några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i ledande befattning

 • Stor erfarenhet av självständigt bokslutsarbete

 • Erfarenhet av att driva budgetprocesser

Vi ser att du har arbetat inom någon entreprenörverksamhet och att du har erfarenhet från fastighetsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete, t.ex. digitala omställningar som kräver nya tankesätt

Välj själv - vara anställd konsult eller egenföretagare

Att arbeta som konsult genom oss innebär att du får en bredare blick hos olika företag inom den växande samhällsbyggnadssektorn. Du får också möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, såväl som stärka ditt cv med unika erfarenheter.

Du kan välja att ta uppdrag antingen som konsult direkt anställd av Fasticon, eller vara underkonsult med eget bolag.

En anställning hos Fasticon innebär självklart att din tjänst lyder under samma regler som för andra på arbetsmarknaden. Under din anställningsperiod har du en personlig kontakt med din konsultchef som är ytterst ansvarig över uppdraget. Våra konsultchefer är angelägna om att bygga personliga relationer och arbetar för att vara så lättillgängliga som möjligt om du har några funderingar.

Din anställning är hos oss men ditt uppdrag sker ute hos kundföretaget. Självklart erbjuds du kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension.
 

Ansök idag!

Våra konsultprocesser går riktigt fort! Vi går igenom ansökningar löpande och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdatum. Tveka därför inte, skicka in din ansökan idag!
Vid frågor om rollen eller konsultprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef: Anki Vistam på anki.vistam@fasticon.se eller 073-415 43 16.
 

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Läs mer på www.fasticon.se.

 

 

Dela detta jobb

Ekonomichef/Controller för konsultuppdrag i Göteborg

Fasticon AB