ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Ekonomichef

Ort
Utgår

2023-06-07

Ansök nu

Ekonomichef

Ref 3906-2023

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden. Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur. På
Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

På Enheten för verksamhetsstöd är vi cirka 20 personer och är indelade i tre funktioner, Ekonomi, HR och Service. Inom ekonomifunktionen, där denna tjänst är placerad, är vi 6 medarbetare och ekonomichef.

Tjänsten är placerad i Gävle.

Vi söker en ekonomichef som har verksamhets-, personal och budgetansvar för ekonomifunktionen. Tjänsten är underställd enhetschefen för verksamhetsstöd och service.

Arbetsuppgifter
Ekonomifunktionens uppgift är leda, stödja och samordna Länsstyrelsens arbete med ekonomisk redovisning, budget och prognosarbete. Även strategiskt och operativt arbete med inköp och upphandling ingår. Funktionen är ansvarig för utveckling, tillämpning av ekonomisystem och ledningssystemet LISA (Hypergene).

Ekonomichefen ansvarar för ekonomifunktionen. Den rapporterar till länsledningen inom sitt ansvarsområde tillsammans med enhetschef. Du ingår i enhetens ledning. Vi samverkar nära med andra länsstyrelser vilket innebär att du kommer att ingå i nationella nätverk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom ekonomi eller annat som vi bedömer likvärdigt

  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning och bokslut på strategisk nivå

  • Flerårig erfarenhet av att rapportera till verksamhetsledning

  • Erfarenhet och kunskap om verksamhetsutveckling och förändringsarbete

  • Flerårig erfarenhet som ledare.

Meriterande:

  • Statlig ekonomistyrning

  • Systemkunskap inom ekonomi och styrning

Den personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har goda ledarskapsförmågor och skapar engagemang och delaktighet genom ett coachande och tillitsbaserat förhållningssätt. Du är en god kommunikatör och pedagogisk samt närvarande och tillgänglig som person. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. Vi ser att du har god analysförmåga och kan identifiera väsentligheter samtidigt som du kan urskilja detaljer och sätta dem i ett större perspektiv. Du är drivande, resultatinriktad och handlingskraftig.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll är en förutsättning för att tjänsten ska övergå till tillsvidareanställning. Säkerhetsprövningen genomförs av Länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tills vidare med provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 3906-2023
Senaste ansökningsdag: 2023-06-07

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen Gävleborg på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Ulrika Jobs Gunnarsson

Fristående enhetschef Verksamhetsstöd

010-225 12 17

ulrika.jobs.gunnarsson@lansstyrelsen.se

Karin Gadde Jennische

Saco/S

010-225 15 71

Agneta Eriksson

ST

010-225 13 31

Dela detta jobb

Logo
Ekonomichef

Länsstyrelsen Gävleborg