ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Coop Butiker och Stormarknader AB (CBS) är mitt i en spännande förändringsresa. Som en viktig strategisk affärspartner åt verksamheten vill vi vidareutveckla business controller-funktionen och stärka förmågan att ta fram insiktsfull data/analys, hantera digitaliseringen med Online samt visualisera och kommunicera affären – i detta blir du en nyckelspelare!

Stimuleras du av en miljö där det händer mycket och där du får driva förändring, då är detta jobbet för dig. Då CBS nuvarande Controllerchef går i pension, rekryterar vi nu för bolagets räkning en nyfiken, utvecklingsorienterad Controllerchef som har erfarenhet av att leda i förändring och med bred kompetens inom business controlling.

Du kommer att leda ett team bestående av tre medarbetare. I rollen som Controllerchef ingår du i finansledningen. Du kommer att ha starka band till samtliga funktioner inom CBS, med fokus på försäljningsenheten, men även flertalet kontaktytor utanför CBS, till exempel med Coops servicebolag Coop Sverige AB. Du ansvarar för att driva CBS forum för framtida investeringar och rapporterar till CFO för CBS.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du deltar operativt i verksamheten och ansvarar bland annat för:

  • Budget, prognos, estimat, lönsamhetskalkyler och rapportering till CBS ledningsgrupp och styrelse.

  • Driva CBS forum för framtida investeringar.

  • Att controlling-teamet levererar enligt uppsatta mål.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från arbete med budget, prognos, bokslut & finansiell rapportering. Du har arbetat med Business Control i mer än tio år och har minst fem års erfarenhet från ledningsarbete. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från transaktionsintensiv verksamhet, att arbeta mot/med en styrelse och har förmågan att driva diverse forum med medlemmar på ledande nivå. Du pratar och skriver svenska och engelska mycket bra och är en van användare av ekonomisystem, gärna SAP, Office och har förståelse för BI-system. Har du dessutom erfarenhet från retail är det meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs i en föränderlig organisation och är trygg i dig själv och i din ledarroll. Vidare är du en person som är skicklig på att knyta kontakter och underhålla relationer. Du trivs i kundnära verksamhet och drivs av att arbeta lösningsorienterat.

Vad erbjuder Coop Butiker & Stormarknader dig?

Du kommer till ett välkänt bolag som dagligen arbetar med att utveckla analyser och arbetssätt för att bli bättre. Som Controllerchef är du en viktig spelare i CBS affär och här finns möjlighet att göra skillnad.

Placeringsort och omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. CBS har sitt kontor på St: Eriksgatan på Kungsholmen i Stockholm och vi erbjuder en hybrid modell där du har möjlighet att varva kontorsarbetet med arbete hemifrån.

Om Coop Butiker & Stormarknader

Coop Butiker & Stormarknader AB driver cirka 200 livsmedelsbutiker i Stockholms län, Uppsala, Södermanland och Östergötland, har cirka 5 000 anställda. Bolaget ingår i Konsumentföreningen Stockholm som med cirka 1,2 miljoner medlemmar är Sveriges största konsumentförening.

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor med fler än 800 butiker från Katterjokk i norr till Smygehamn i söder, har 3,7 medlemmar, över 22 000 medarbetare och omsätter cirka 43 miljarder kronor per år. För mer information se se.linkedin.com/company/coop-butiker-&-stormarknader-ab, www.coop.se och www.kfstockholm.se.

Ansökan och övrig information

I denna rekrytering samarbetar vi med Eclipse Sverige AB. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anders Tegman på 070-948 17 88 alternativt anders.tegman@eclipse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

 

logga

Controllerchef till Coop Butiker & Stormarknader

Företag Eclipse
Ort
Utgår

2023-06-03

Ansök nu

Dela detta jobb