ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Controller

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Business Controller

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vattenfall Eldistribution är ett bolag som står inför en spännande resa då vi ska medverka i elektrifieringen av Sverige. Vi ger dig möjlighet att utvecklas och arbeta i en företagskultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi växer och söker nu dig med ett par års erfarenhet av rollen som Business Controller!

Om tjänsten
I rollen kommer du att ingå i ett team på 12 personer och främst ansvara för Business Control inom enheten ”Asset Management”. Du deltar i enhetens ledningsgrupp och din roll blir verksamhetsnära där du tar ansvar för ekonomin inom din enhet. Vidare sker ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg.

Tjänsten är bred och omväxlande, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

  • Kostnadsuppföljning och uppföljning av KPI:er

  • Analys av månadsbokslut

  • Managementrapportering

  • Stödja chefer i operativ planering och uppföljning

  • Stötta affärsområden och vara ett ekonomiskt bollplank mot cheferna inom enheten

  • Budget och prognosarbete

  • Ad-hoc analyser/uppgifter

Your profile

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och minst fem års erfarenhet efter examen, varav 1-2 år som Business Controller. Då det är en affärsstödjande roll är det bra om du har haft eget resultatansvar och om du har en god erfarenhet av ekonomisk rapportering, analys, budget- och prognosarbete.

Rollen kräver goda kunskaper i Excel och Power Point - och har du även erfarenhet av SAP och/eller att du arbetat i något BI-verktyg ser vi det som meriterande. Avslutningsvis kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ambitiös, självgående och affärsmässig. Du är strukturerad och analytisk samt har en förmåga att hjälpa verksamheten att ta beslut som förbättrar deras resultat. Du får saker att hända och värdesätter tydlighet och kommunikation. Vidare trivs du i en roll med många kontaktytor och samarbetsvägar.

Additional information

Vi erbjuder
Som Business Controller kommer du att ha en verksamhetsstödjande roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner Ersättning & Förmåner - Vattenfall SE

Placeringsort: Solna, med möjlighet till hybridarbete.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Mari Mårtensson på tfn 070 294 66 17 eller mari.martensson@vattenfall.com För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Angeliqa Haapanen på tfn 070 238 21 39 eller angeliqa.haapanen@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Business Controller

Vattenfall AB