ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Associate Controller

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-30

Ansök nu

Associate Controller

About the job

Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Avdelningen GP-C Business Control & Support stöttar Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P):s chef samt ledningsgruppens medlemmar med finansiell styrning och beslutsfattande. Nu söker vi en Associate Controller till denna avdelning.

Avdelningen Business Control & Support ansvarar för strategiutveckling, affärsplaning, ekonomi (fakturering, uppföljning) samt IT inom BU:t. Dessutom hanterar avdelningen styrning inom riskhantering, ledningssystem, onboarding, sourcing av externa konsulter, dokumentationsprocessen etc.

Syfte och mål med Business Control & Support är att driva, förbättra och effektivisera stödprocesserna – dvs göra det enkelt för verksamheterna att uppnå sina mål.

Som Associate Controller rapporterar du till chef för Business Support, men har även mycket direktkontakt med avdelningschefen för Business Control and Support. I rollen har du ett ansvar att utveckla verksamheten och bidra till de övergripande målen för FE&P. Gruppen består av 14 personer med god erfarenhet inom sina respektive ansvarsområden.

Dina arbetsuppgifter

 • Vara en del i faktureringsteamet som äger och driver vår fakturering- och projektuppsättningsprocess från inkommande order till fakturering

 • Delta i och driva förbättringsinitiativ både egna och koncern dito

 • Stöd, rådgivning och utbildning av/åt verksamheterna ingår också i uppgifterna

 • Har du kunskap, intresse, vilja och driv så kan också arbete med våra affärsrisker eller controlling ingå i arbetsuppgifterna

Your profile

Vi skulle gärna vilja jobba tillsammans med dig som är en glad och öppen person med en stark egen drivkraft. Din personlighet och drivkraft gör att du får saker att hända i engagerat samarbete med övriga gänget. Om du dessutom pratar så omgivning förstår och har humor samt nära till skratt så är din entrébiljett till oss nästan klar. Vi jobbar med allt från detaljer till större komplexa processer så du behöver ha flygcertifikat mellan dessa nivåer för trivas med oss. Då vi jobbar inom Vattenfall som producerar en stor del av landets elförsörjning så är säkerhet i alla dess former (person, information, hälsa, arbetsmiljö e t c) viktigt för oss.

För att just du ska trivas hos oss så har du säkert irrat runt i det stora ”ERP-SYSTEMET” och byggt olika strukturer för en varierande blandning av projekt och uppdrag för att säkerställa att pengarna kommer in på kontot. Vi hoppas att du hittar som i din egen ficka i de områden som kallas PO, CO och FI. Det är en snårskog som man ibland går vilse i och du bör ha tålamod att hitta vägar hem. I teamet du kommer till har vi några mycket duktiga stigfinnare och vi hjälps alla åt att hitta men ibland får vi kalla på hjälp av utomstående krafter från andra delar av Vattenfall.

Förutom att säkerställa pengainflödet via fakturering så är en viktig del i vardagen att jobba med förbättringar och förenklingar så att verksamheten kan åka på motorvägar istället för steniga stigar.  

Är du dessutom intresserad av risker (affärsdito) d v s identifiera, rapportera och tillsammans med verksamheterna hitta åtgärder för att minimera dem så har du alla möjligheter att börja jobba med att hitta vägar i den skogen också.

Teamet är utspritt över mellan-Sverige, från Roslagen till Varberg. Vi kommunicerar vanligen via Bill Gates plattformar och företrädesvis på svenska. Men när vi kallar på hjälp från utomstående krafter så blir det ofta på det stora anglosaxiska språket.

Sammanfattningsvis letar vi efter kandidater med:

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi och controlling eller motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivserfarenhet

 • Erfarenhet av SAP (FI/CO/PS), och intresse att utvecklas och lära sig mer

 • Microsoft Officepaketet

 • Flytande i svenska och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på engelska, övriga språk är meriterande

Meriterande:

 • Erfarenhet av business controlling och/eller projektcontrolling.

 • Erfarenhet av ekonomiuppföljning och/eller utveckling av finansiella lösningar i Power BI.

 • Kunskap i och intresse för affärsrisk hantering.

 • Erfarenheter inom LEAN och projektmodeller.

 • Erfarenhet av dokument-ärendehanteringssystem

Additional information

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.  

Placeringsort är Solna, Göteborg, Ringhals, Forsmark, eller Västerås. Resor inom södra Sverige, ibland med övernattning, sker några gånger per år. Vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa. Avdelningen är spridd geografiskt och de flesta möten sker med digitalt uppkoppling vilket även ger goda möjligheter att arbeta delvis på distans.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Matilda Hjelmberg, 072-575 36 32. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Izabelle Brohed, 070-261 63 49.

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 maj 2023. Urval sker efter sista ansökningsdagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

Dela detta jobb

Associate Controller

Vattenfall AB