ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Advanced Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-15

Ansök nu

Advanced Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vårt sätt att bedriva bank bygger framför allt på att vi har stor tilltro och respekt för den enskilde individen – både för våra kunder och medarbetare. Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar.

Vår avdelning är Handelsbankenkoncernens centrala riskkontrollfunktion med ansvar för kreditrisker, ORKK. Vi ansvarar för metoder och övervakning av de system som ligger till grund för beräkningen av bankens kapitalkrav för kreditrisker. Modellgruppen inom kreditrisk, ORKK-M, ansvarar bl.a. för utveckling och förvaltning av modeller för att mäta kreditrisker och economic capital.

Vi söker nu en Advanced Credit Risk Modeller till vår modellgrupp.

Om tjänsten

I din roll som Advanced Credit Risk Modeller kommer du fungera som teknisk expert och arbeta med abstrakta och komplexa matematiska frågeställningar. I det löpande arbetet ingår du i olika konstellationer med fokus på modellutveckling, modellförändringar eller modellövervakning. Du kommer också att fungera som ett stöd och bollplank till den övriga gruppen i frågor som kräver en hög nivå av matematisk förståelse.

Rollen är till sin natur bred, med en stor variation av olika problem och frågeställningar, men till dina arbetsuppgifter kommer bl.a. höra att:

  • Arbeta med komplexa utredningsfrågor, t.ex. att utvärdera en modells statistiska egenskaper.

  • Analysera hur riskmodeller ska designas matematiskt och fungera med andra delar av banken.

  • Utföra avancerade matematiska analyser.

Om dig

Vi söker dig som har en relevant akademisk bakgrund, företrädesvis en ingenjörs- eller statistikerutbildning. Doktorandstudier inom matematik, ekonomi eller statistik är meriterande. Du ska ha gedigen erfarenhet av programmering, gärna i SAS, samt dokumenterad erfarenhet av modellutveckling, företrädesvis inom kreditrisk.

För att trivas och lyckas i rollen är det vidare viktigt att du kan arbeta proaktivt och innehar goda kommunikatoriska egenskaper. Du ska kunna förmedla komplicerade och abstrakta frågeställningar på ett pedagogiskt vis, särskilt till icke-insatta parter utanför gruppen. Du ska inneha goda organisatoriska egenskaper för att kunna planera ditt arbete, både på kortare och längre sikt. Du ska kunna arbeta på ett självgående vis, både individuellt och i grupp.

Vidare har du hög förmåga att arbeta systematiskt i en rörlig miljö och är bra på att få en helhetsuppfattning kring arbetet. Har du arbetat i en bank- eller kreditorganisation är detta meriterande.

Du kommunicerar och arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

 

Dela detta jobb

Advanced Credit Risk Modeller till Handelsbanken

Sharp Recruitment & Consultants