ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Administratör till enheten för Regional skolutveckling

Företag Skolverket
Ort
Kategorier
Utgår

2023-03-23

Ansök nu

Administratör till enheten för Regional skolutveckling

Ref 2023:459

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Om arbetet

I rollen som administratör på enheten arbetar du nära enhetschefen och är denne behjälplig i att upprätthålla ordning och struktur på enhetens pågående arbete. Arbetsuppgifterna varierar, men bland dina återkommande uppgifter ingår personaladministration och fakturagranskning, arbete med ekonomi och budget samt stöd till undervisningsråd.

Du arbetar mot myndighetens regler och förhållningssätt och omsätter dessa i ett administrativt arbetsflöde där du vid behov skapar nya rutiner för enheten. Till din hjälp har du myndighetens sakkunniga samt övriga administratörer som du har ett nära samarbete med. I ditt arbete ingår även en nära dialog med externa aktörer.

Då enhetens medarbetare finns på samverkanskontor i Luleå, Härnösand, Malmö och Skolverkets huvudkontor i Solna är din nära kontakt och ditt serviceinriktade sätt av stor vikt för medarbetarna. Du finns bland annat med som stöd i frågor kring diarieföring och hantering av system samt kring lokaler, utrustning och övriga administrativa frågor.

Eftersom enheten är under uppbyggnad arbetar du aktivt med förbättringar och bidrar till att utveckla enheten administrativt. På sikt kan arbetet även omfatta framtagande av beslutsunderlag och andra dokument beroende på hur enhetens uppdrag kommer att vara utformat. Det kommer även tillkomma arbetsuppgifter i form av hantering av allmänna handlingar, arkivering och diarieföring.

I ditt arbete ingår även allmän administration såsom posthantering, beställning av material samt konferensadministration och bokningar av olika slag. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter. 

Vi söker dig som har: 

  • gymnasieexamen

  • aktuell flerårig erfarenhet av kvalificerad roll med stort administrativt ansvar

  • kunskap inom administrativa system såsom till exempel Primula, Platina, Unit4

  • erfarenhet av ekonomiadministration

  • goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel

  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av eftergymnasial utbildning med för tjänsten relevant inriktning eller arbetslivserfarenhet som Skolverket bedömer likvärdig. Det är även meriterande om du har erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet.

Vi söker dig som är noggrann har struktur och god ordning i ditt arbete som administratör. Vi ser att du är serviceinriktad, engagerad och nyfiken. Arbetet ställer krav på såväl flexibilitet som kompetens att företräda myndigheten på ett professionellt sätt. Vi vill att du är ansvarstagande och tar egna initiativ för att utveckla verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Enheten för Regional skolutveckling är en av nio enheter på Skolverkets skolutvecklingsavdelning. Enheten består av 20 medarbetare utlokaliserade på Skolverkets fyra regionkontor som är belägna i Solna, Malmö, Härnösand och Luleå. Vårt uppdrag handlar om att i samarbete med Specialpedagogiska skolmyndigheten samtala om systematiskt kvalitetsarbete med landets samtliga huvudmän i så kallade kvalitetsdialoger.

Upplysningar och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen och genomförs innan intervju.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss senast 23 mars!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Sveriges Lärare), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522.

Kontaktpersoner

Barbara Kowalska

Enhetschef

08-5273 3433

barbara.kowalska@skolverket.se

Lotta Norberg

Rekryterare

08-5273 3844

lotta.norberg@skolverket.se

Dela detta jobb

logo
Administratör till enheten för Regional skolutveckling

Skolverket