ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Internationella erfarenheter som inte tas tillvara

Många svenska företag låter anställda jobba hos sina kunder utomlands under längre perioder. Men sällan följs deras arbete upp ordentligt, eller knappt alls. Erfarenheter av internationella arbetsmetoder, och värdefull kompetens som medarbetare samlar på sig utnyttjas inte.

Långsiktigt är erfarenheter av nya kulturer av högt värde, och att inte kunna se sådana kan vara en stor förlust för företagen. En ny undersökning har gjorts bland svenska större företag. Av dessa har det visat sig att 30 % inte gör någon utvärdering överhuvudtaget av hur kompetensen ökats i och med utlandvistelsen, Kontakten företagen emellan och de ansvariga inom HR på respektive företag är också bristfällig.

En del företag har insett problemet och har börjat utveckla planer och strategier för hur de som återvänder från uppdrag utomlands ska kunna dela med sig av sina erfarenheter på ett konstruktivt sätt för företaget. Många HR-ansvariga av uppfattningen att vistelsen är av vikt för företagets utveckling och många är medvetna om att unga och hungriga är angelägna om att få arbeta utomlands under sin karriär.