ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Konsumentskyddsekonom till Finansinspektionen

Ort
Utgår

2023-10-09

Ansök nu

Konsumentskyddsekonom till Finansinspektionen

Ref 23-25355

Vill du vara med och forma och förklara hur vi jobbar med konsumentskydd? Då är du kanske Finansinspektionens (FI) nya konsumentskyddsekonom.               

Om jobbet

För att stärka vårt arbete med konsumentskyddet ytterligare inrättar vi nu en ny tjänst som konsumentskyddsekonom. Som konsumentskyddsekonom på avdelningen Kommunikation är du en sammanhållande och drivande kraft i FI:s konsumentskyddsarbete, både internt och utåt.

Du har en viktig roll i att identifiera problem för konsumenter på den finansiella marknaden och i att föreslå aktiviteter. Du är en del i vår myndighetsövergripande organisation för att samordna och prioritera FI:s olika konsumentskyddsinsatser. Du är också talesperson tillsammans med FI:s generaldirektör i frågor som rör konsumentskyddet och konsumenters privatekonomi. Det är därför viktigt att du är duktig på att göra svåra frågor enkla att förstå och har erfarenhet av att synas i media.

Din tjänst är placerad på FI:s kommunikationsavdelning men innefattar många andra interna och externa kontakter. Vi förutsätter därför att du tycker om att samarbeta och skapa långsiktiga relationer.

Du har även ett stort intresse av hur konsumentskyddet på finansmarknaden fungerar, hur FI arbetar med tillsyn och hur det internationella arbetet är strukturerat.

Information om uppdraget

Finansiella tjänster är helt avgörande för att konsumenter ska klara av vardagen. Utan dessa går det inte att spara långsiktigt, låna till att köpa bostäder eller betala räkningarna. Men produkterna som erbjuds måste vara anpassade till konsumenternas faktiska behov. Och konsumenter ska kunna lita på att det är deras, och inte företagens vinstintressen, som styr vilka råd de får. Konsumentskyddet är därför ett av FI:s viktigaste uppdrag.

Att granska att företagen följer reglerna är grunden i vårt arbete. Ser vi att reglerna inte fungerar, eller behöver ändras, är det också vårt jobb att lyfta detta. Sedan några år tillbaka lägger vi också mer tid på att nå ut till konsumenter med varningar och kunskap om privatekonomi. Vi ser det som ett viktigt arbete för att stärka deras ställning och öka deras möjligheter att undvika problem på finansmarknaden.

Din utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som

 • har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande

 • har god förståelse för de finansiella marknaderna

 • har erfarenhet av att kommunicera komplexa frågor på ett enkelt sätt

 • är van att kommunicera resultat och slutsatser i skrift

 • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du                                                                  

 • har erfarenhet från statlig förvaltning

 • har erfarenhet av den finansiella marknaden och dess tjänster.

Om dig

I det här jobbet behöver du

 • arbeta självständigt utifrån de värderingar och riktlinjer som styr verksamheten

 • ta egna initiativ

 • kommunicera tydligt med olika målgrupper

 • bidra till ett gott samarbete.

Om oss

FI bidrar till ett stabilt finansiellt system, välfungerande marknader, en hållbar utveckling och ett högt skydd för konsumenter. Vi erbjuder dig att arbeta med samhällsviktiga uppgifter, där du är med och påverkar den finansiella marknaden.

På FI arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. Vår arbetsplats ligger centralt i Stockholm. Det finns även möjlighet att delvis arbeta på distans. För mer information om vår organisation: https://www.fi.se/sv/om-fi/organisation/

Bra att veta

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

Vi arbetar aktivt för mångfald och likabehandling och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetspsykologiska tester ingår i rekryteringsprocessen.

På FI arbetar vi aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och utvecklas. Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder:  https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Sök jobbet

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg eller examensbevis.

Vi avböjer all hjälp med rekrytering och annonsering.

Anställningsform:

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Omfattning:

Heltid

Kontaktperson:

Annika Zervens, kommunikationschef, 08-408 982 20

Sista ansökningsdag:

2023-10-09

 

 

Dela detta jobb

logga
Konsumentskyddsekonom till Finansinspektionen

Finansinspektionen