ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren portföljförvaltare

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-10-04

Ansök nu

Erfaren portföljförvaltare

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Rollen som erfaren portföljförvaltare

Den här rollen innefattar att tillsammans med vår portföljförvaltargrupp säkerställa att den Operativa portföljen innehåller projekt med prognoser som kan leverera på överenskomna investeringsmål. Följa upp, analysera, avrapportera status samt föreslå åtgärder i den operativa investeringsportföljen. Vidare kommer du att styra inflödet av nya projekt från Taktisk portfölj till den Operativa investeringsportföljen utifrån budgetutrymme och tillgängliga resurser. Vi förväntar oss särskilt att Du i din roll som portföljförvaltare är intresserad av att arbeta med vår verksamhetsutveckling gällande systemanvändning med tillhörande arbetssätt för den Operativa portföljen.

Den primära uppgiften i rollen som erfaren portföljförvaltare är att:

  • Leda vidareutveckling av och kravställning på vår it-miljö för portföljhantering.

  • Säkerställa datakvalitet och en fullgod systemanvändning.

  • Arbeta med vår analys av data från vår investeringsverksamhet (SAP/PPM).

  • Löpande utvärdera investeringsportföljens riskvärde.

  • Följa upp hur påbörjade projekt går.

Your profile

Vi söker dig som

  • Har en relevant högskoleutbildning (minst 180 hp) inom till exempel ekonomi, industriell ekonomi och it, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

  • Specialistkunskaper inom IT och systemuppbyggnad är av stor vikt för att klara av förväntningarna på den här rollen.

  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

  • Erfarenheter av att arbeta med SAP är meriterande.

  • Gedigen erfarenhet av riskhantering, verksamhetsutveckling, processutveckling är också mycket meriterande.

Dina personliga kompetenser

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du kan behålla lugnet i pressade situationer och har en god förmåga att prioritera på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Slutligen så söker vi dig som fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, utan att tumma på kvalitén i det du levererar.

Additional information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Fredrik Brynielsson, tfn 070-724 58 54.  För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Adrian Malmberg adrian.malmberg@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Ann Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Luleå, Trollhättan eller Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev senast 4 oktober 2023.

About the company

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Erfaren portföljförvaltare

Vattenfall AB