ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

WWF söker en Projektledare med fokus på metoder och verktyg till vår Finansavdelning i Stockholm

Ort
Utgår

2023-03-29

Ansök nu

WWF söker en Projektledare med fokus på metoder och verktyg till vår Finansavdelning i Stockholm

Till vår avdelning Näringsliv & Finans söker vi nu förstärkning till vårt finansarbete med fokus på metoder och verktyg för att mäta och styra hållbarhet i finansiella portföljer, marknader och företag i Sverige och internationellt, främst med fokus på klimat. Arbetet sker i dialog med finansiella aktörer, myndigheter, företag och samarbetspartners samt kollegor i Sverige och det globala WWF-nätverket.

Bakgrund:

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. Med fler än sex miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder.

Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att:

 • Stoppa artutrotningen genom att säkra stabila eller ökande populationer av skyddade arter.

 • Halvera fotavtrycken genom att halvera fotavtrycket av konsumtion och produktion, och halvera utsläppen av växthusgaser.

 • Stoppa förlusten av livsmiljöer genom att bibehålla existerande naturliga ekosystem, bevara, hållbart nyttja, återskapa och säkra deras motståndskraft mot klimatförändringar.

För att nå våra mål arbetar vi både på politisk nivå och på fältet i nära samarbete med regeringar och dess myndigheter, civilsamhället och företag runt om i världen.

Rollbeskrivning:

WWF initierar och deltar i ett flertal olika organisationer, initiativ, processer och referensgrupper som arbetar med utvecklingen av metoder, standarder och verktyg som fokuserar på hållbarhet i finanssektorn och näringslivet, t ex: Science-Based Targets initiative (SBTi), temperaturrating metod och verktyg i samarbete med CDP som tex finns på alla Bloomberg-terminaler, UN-convened Net Zero Asset Owner Alliance (NZAOA), Taskforce on Nature-related Financial Disclosure (TNFD), Biodiversity Risk Filter och Science-Based Targets for Nature (SBTN). Tillsammans med kollegor i WWF-nätverket leder och bidrar finansteamet på svenska WWF med teknisk och strategisk utveckling av flera av dessa initiativ, samt med rådgivning till intressenter på svenska och internationella finansmarknaderna och svenskt näringsliv. Rollen innebär att vara en del av detta arbete och se till att det sprids vidare till relevanta aktörer både i Sverige och internationellt.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Aktiv medverkan med analyser, beräkningar, programmering mm i projekt- och referensgrupper, inom och utanför WWF, där metoder och verktyg utvecklas.

 • Kommentera utkast till rapporter och andra analyser, samla input från kollegor.

 • Delaktig i arbetet med WWF Climate Business Network.

 • Hålla sig uppdaterad kring utvecklingen av Science Based Targets, kommande rapporteringskrav och standarder.

 • Planera och genomföra seminarier, workshops, möten och webbinarier för finansiella institutioner, företag, departement, myndigheter och branschorganisationer för att informera om och påverka dessa att implementera metoder och verktyg som rekommenderas av WWF, i WWF’s regi och i samarbete med andra aktörer.

 • Samordna och förbereda underlag om metoder och verktyg för kommunikation via WWFs hemsida, sociala medier, debattartiklar mm.

Generella arbetsuppgifter:

 • Bidra till samordning av WWFs finansarbete inom finansteamet, med avdelningen Näringsliv & Finans, Climate Business Network och övriga sakavdelningar samt med WWF-nätverket.

 • Samordna och skriva rapporter.

 • Bidra till, organisera och göra analyser, vid behov med hjälp av externa experter och konsulter. Det kan t.ex. vara analys av rapporteringskrav för risker/möjligheter och bidrag till en hållbar utveckling, utvärdering av initiativ och ramverk på marknaden, jämförelser av befintliga metoder och verktyg för detta ändamål och analyser av marknadens utveckling mot hållbara affärsmodeller.

Förväntad kompetens och erfarenhet:

 • Civilekonom eller motsvarande, gärna med inriktning på finansiell analys, hållbarhet och klimat.

 • Erfarenhet av projektledning.

 • Erfarenhet av arbete med eller i finanssektorn med förståelse för hur hållbarhet, och framförallt klimat, integreras i branschens strategier och produkter.

 • God stilistisk och analytisk förmåga.

 • Förmåga att driva arbetet självständigt men även att samarbeta internt och externt; såväl fysiskt som virtuellt. Detta gäller på alla nivåer, med många olika typer av specialister och organisationer.

 • God presentationsförmåga med förmåga att formulera dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

 • Vi vill att du har ett stort engagemang och intresse för hållbarhetsfrågor och att du är kvalitetsmedveten. Arbetsbelastningen styrs av projektcykler vilket gör att det är viktigt att kunna planera sitt arbete väl samt ha en god förmåga att hantera arbetstoppar.

Önskvärt:

 • Kunskap om finansiella regleringar, standarder, initiativ, verktyg, metoder och tillsyn för finansmarknaden.

 • Grundläggande programmering, främst i Python och R.

Nyfiken på mer? Fördjupa dig här:

WWF har sitt kontor i vackert belägna Ulriksdals Slott med Edsviken alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta och engagerade medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP 1-planen.

Vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt i en hybrid miljö med möjlighet att arbeta delar av sin tid på distans, om det önskas.

Världsnaturfonden WWF arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansökan
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt dock senast 29-03-2023.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta:

Magnus Emfel, Chief Economist på 070-541 98 02, Magnus.emfel@wwf.se.

Dela detta jobb

logo
WWF söker en Projektledare med fokus på metoder och verktyg till vår Finansavdelning i Stockholm

Världsnaturfonden WWF