ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Trade finance officer till Credit Agricole

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2023-10-12

Ansök nu

Trade finance officer till Credit Agricole

Credit Agricole CIB söker nu en ambitiös och driven Trade finance officer till vårt dynamiska team för Nordic Business Support i Stockholm. En rolig roll med utvecklingsmöjligheter där man arbetar i en internationell miljö med stort fokus på våra kunder.

Som Trade Finance Officer kommer du att hantera administration av bankens produkter inom internationell handel, säkerställa att förfrågningar från företagets kunder får en smidig och effektiv process, samt samarbeta med och säkerställa flödet mellan flera av våra interna avdelningar.

Arbetsuppgifter

Du kommer ha en viktig roll i teamet för Nordic Business Support där du både måste ha en bra känsla för service ut till våra kunder samtidigt som du är strukturerad och detaljfokuserad.

Rollen innebär bl a att:

  • Se till att korrekt instruera vårt Back-Office för deras registrering av Trade Finance transaktioner i bankens system i enlighet med bankens processer.
  • Administrera garantibeställningar och redan utställda garantier (t ex ändringar och avslut)
  • Administrera remburser tillsammans med kunder och vårt Back-Office
  • Administrera forfeiting, supply chain och rembursdiskonteringar tillsammans med vårt Back-Office
  • Följa upp Back-Office fakturering och betalningar av garantiprovisioner
  • Dagligen administrera clearing
  • Utföra kontroller och avstämningar
  • Hjälpa till med intern och extern rapportering

Vem är du?

Du är utbildad ekonom från yrkeshögskola eller liknande. Du har 1-3 års erfarenhet från liknande roll inom trade finance alternativt en administrativ roll inom export-/handelsföretag. Du har goda kunskaper i Excel och talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Som person är du flexibel och har förmågan att arbeta självständigt. Rollen kräver att man tycker om att arbeta i en snabbrörlig miljö vilket betyder att man både måste kunna ta initiativ och arbeta proaktivt. Du är prestigelös, noggrann och resultatorienterad med god förmåga att samarbeta inom gruppen.

Vi ser gärna att du tycker om att lära dig nya saker och att du har en känsla för service då du kommer arbeta ut mot våra kunder. Har du dessutom tidigare erfarenhet från Trade finance och att arbeta med garantier är det meriterande.

Vi erbjuder

Du kommer vara en del i ett team på 7 personer placerad i fina lokaler i centrala Stockholm. Du kommer spela en viktig roll med möjligheter till utveckling.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Credit Agricole CIB med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström, tel. 0707-51 93 43. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Om Crédit Agricole CIB

Crédit Agricole Corporate and Investment Bank är en internationell affärsbank som ingår i Crédit Agricole koncernen, den näst största finanskoncernen i Europa mätt efter tier 1-kapital (The Banker, June 2022). Crédit Agricole CIB finns representerad i 30 länder i Europa, Amerika, Asien och Mellanöstern och verkar för att hjälpa sina kunder möta sina finansieringsbehov runt om i världen.

I Norden har banken varit verksam sedan 1986 och erbjuder stora företag och institutioner sina produkter och tjänster inom områden som Capital Markets, Investment Banking, Trade & Export Finance och Corporate Banking. I Stockholm sitter banken i centralt belägna lokaler med ett 60-tal anställda.

Dela detta jobb

Logo
Trade finance officer till Credit Agricole

Jurek