ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Skolverket söker en administratör

Företag Skolverket
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Skolverket söker en administratör

Ref 2023:1011

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Rollen innebär detta

Du kommer att arbeta med personalredogöring, ekonomiadministration samt liknande arbetsuppgifter. Du är inblandad i avdelningens löpande arbete med handläggning och stödjer enheterna med exempelvis fakturahantering, deltagande i arbete med budget och prognoser, diarieföra och administrera i systemet Platina och liknande frågor. Du samarbetar kontinuerligt med övriga administratörer på avdelningen för att gemensamt klara uppdraget. 

Det här erbjuder vi dig

Hos oss får du ett arbete att utvecklas i, och en arbetsplats där du får goda förutsättningar att trivas, prestera och må bra. Du kan, om arbetsuppgifterna tillåter det, arbeta upp till halva din arbetstid på distans - och övrig tid i våra fina och trivsamma lokaler i Solna Business Park.

Som medarbetare på Skolverket får du ett förmånspaket med friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar samt goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

  •  Slutförd gymnasieutbildning med enligt Skolverket lämplig inriktning

  •  Erfarenhet av administrativt arbete inom den offentliga sektorn

  •  Erfarenhet av personalredogöring och hantering av dess system

  •  Erfarenhet av ekonomiadministration 

  •  Har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har: 

  •  Erfarenhet av administrativt arbete inom staten

  •  Kompetens inom personal-ekonomi

  •  Erfarenhet av att hantera och administrera i Platina

Tjänsten kräver en god självinsikt, du är medveten om dina styrkor/svagheter samt när hjälp från andra behövs för att få jobbet gjort på ett effektivt sätt. Du är en person som prioriterar kundnöjdhet och har ett genuint intresse för att lösa kunders och kollegors problem. Vi ser framför oss att du är en person som uppskattar kontakter med andra och har ett flexibelt förhållningssätt. Du har lätt för att initiera, planera och driva arbetsuppgifter framåt. Det är även viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. 

Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten. 

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Det här blir du en del av

Verksamheten består idag av cirka 100 medarbetare uppdelade på fem enheter. Avdelningen arbetar med handläggning och uppföljning av lärarlegitimationer och statsbidrag, och hanterar ca 35 000 beslut om året. Hos oss arbetar administratörer, handläggare, teamledare, utredare, controllers och chefer med att bereda, genomföra och följa upp handläggning av ärenden samt att genomföra kontroll- och förbättringsarbete.

Upplysningar och ansökan

Sista ansökningsdag är 2023-05-28. Tjänsten är en tillsvidareanställning och Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen och genomförs innan intervju.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Sveriges Lärare), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522.

Kontaktpersoner

Cem Alpek

Rekryterare

08-527 330 14

cem.alpek@skolverket.se

Tiina Heino

Enhetschef

08 - 5273 3878

tiina.heino@skolverket.se

Dela detta jobb

logo
Skolverket söker en administratör

Skolverket