ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skattespecialist med inriktning moms till Fortum

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Skattespecialist med inriktning moms till Fortum

Till Fortum söker vi en processorienterad Tax Specialist med inriktning moms som vill utveckla och fördjupa sitt intresse inom moms. I din roll blir du en del av vår Financial and Operational Procurement Services där du är Accounting- och Tax teamens stöd gällande momsregler, momsberäkningar och kvalitetssäkring av momsprocessens alla delar. Du verkar med många kontaktytor inom vår organisation och med stor möjlighet att kunna driva och påverka utveckling inom ditt område.

Din roll
Hos oss tituleras din roll Tax Specialist med inriktning moms och du fungerar som länken mellan vår redovisning och våra juridiska skatteexperter. Du hjälper dina redovisningskollegor med planering, koordinering och rådgivning inom området moms. Du kommer arbeta i våra moderna system och i din roll rapporterar du till Teamlead för Accounting and Tax. Din placering blir i våra fina lokaler på Solna.

Ansvarsområden i rollen:

  • Hantera, koordinera och stödja verksamheten i frågor rörande moms

  • Tillsätta och driva utredningar i projektform rörande momsfrågor vid t.ex. omstruktureringar

  • Bolagsansvar för momsberäkningen i Fortum Sverige AB

  • Kvartals rapportering och uppföljning av inrapporterad data i rapporteringsverktyget HFM (Hyperion)

  • Löpande övervaka nya momsregler och utbilda internt

  • Delta i och driva förbättrings- och utvecklingsarbete även inom digitalisering i arbetsgrupperna

  • Koordinera återsökning av utländsk moms tillsammans med en extern aktör

  • Agera kontaktperson för leverantörsreskontra i frågor rörande komplex momshantering

Din bakgrund och person
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning samt har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med moms i stora bolag. Du har ett stort intresse för IT och system och ha vana att hantera stora mängder data inklusive internationella transaktioner. Har du tidigare erfarenhet av ett processinriktat arbetssätt eller av stora bolag samt av kvalificerad redovisning ser vi det som meriterande. Då vi verkar i en nordisk kontext behöver du känna dig bekväm med att tala och skriva på engelska och svenska.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad individ. Du har förmågan att ta initiativ inom ditt arbete och har ett stort intresse för att hålla dig ajour med regler och nyheter inom ditt område. Du är trygg som person och trivs med att jobba i en föränderlig miljö. För oss är det viktigt att du i din planering har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer. Du är en person som kan anpassa din kommunikation efter den du talar med och som uppskattar att samverka med andra samt dela med dig av information och expertis för att nå önskade resultat. Vi uppskattar en kollega som vill bidra till vår organisation och till ett gott och balanserat arbetsklimat.

Vad kan vi erbjuda dig?
Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Energi har alltid varit en bidragande faktor i människans utveckling och vårt moderna liv kräver mer energi än någonsin. Fokus på att minska koldioxidutsläppen har funnits i Fortums DNA under årtionden.

Våra värderingar – nyfikenhet, ansvarstagande, integritet och respekt – är grunden för alla våra aktiviteter. Våra ledarskapsprinciper baseras på ett öppet ledarskap och en tilltro till våra medarbetare. Det gör Fortum till en arbetsplats som erbjuder utmaningar och ansvarstagande, baserat på stor tillit. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans!

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Fortum med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

 

 

Dela detta jobb

Skattespecialist med inriktning moms till Fortum

Mpya Finance AB