ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Group Business Controller till Humana

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-30

Ansök nu

Senior Group Business Controller till Humana

Är du en senior Group Business Controller som vill sätta din prägel på arbetet? Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om rollen

Humana söker en senior Group Business Controller som ska hantera den interna finansiella rapporteringen, verksamhetsuppföljning, budget, affärsplan och ledningsstöd inom koncernen. I rollen kommer du att ansvara för och driva den operativa uppföljning av koncernen och dess affärsområden. Utöver den månatliga uppföljningen ansvara för den finansiella strukturen i affärsplansprocessen och ansvara för att driva och utveckla budgetprocessen.  Du är även spindeln i nätet kring koncernens verksamhetsuppföljning och stöttar affärsområdena i dess rapportering till koncernen. Vi söker dig som vill utveckla analys och uppföljning av koncernens finansiella mål samt relevanta KPIer. Hos Humana är alla delar i den finansiella rapporteringen viktig, dvs resultat- och balansräkningar samt kassaflöden med tillhörande nyckeltal. Du behöver ha en stor förståelse för ”one source of truth” och vikten av korrekt och harmoniserad data till den interna och externa rapporteringen.  Rollen ingår i Group Finance och rapporterar till Group Finance Director.  I din roll kommer du även att arbeta nära koncernens CFO, Data Analytics-teamet samt affärsområdenas ekonomichefer.

Humana är en börsnoterad koncern som tillämpar IFRS. ERP system är Navision och koncernredovisningssystem är AARO. Humana tillämpar månadsbokslut varje månad och stänger för rapportering till koncern dag 5.  Andra viktiga verktyg är ExOpen och Power BI.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Finansiell analys av koncernens resultat och finansiella ställning

  • Vara delaktig i arbetet med att kvalitetssäkra månads-och årsbokslut samt kvartalsrapport

  • Driva och utveckla månatlig rapportering till styrelse och koncernledning

  • Driva och utveckla budgetprocessen

  • Driva och vara delaktig i affärsplansprocessen

  • Bidra till utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom ditt område

  • Driva och utveckla KPIer och övrig finansiell rapportering

  • Ad hoc analyser till CEO och CFO

Vem söker vi?

Du har god redovisningsförståelse, god systemvana och du är analytisk lagd. Du har även erfarenhet från motsvarande roll ifrån större internationella bolag, helst från en noterad miljö. Du har en akademisk examen och är flytande i engelska och svenska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, driven, noggrann och strukturerad, initiativtagande och självgående samt kommunikativ. Du har förmåga att se framtida behov av information och analys utifrån nuläge och hittar tillvägagångssätt till önskat läge. Du motiveras av en föränderlig miljö där du är drivande och central i den finansiella rapporteringen.

I denna rekrytering samarbetar Humana med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

 

Dela detta jobb

Senior Group Business Controller till Humana

Mpya Finance AB