ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Redovisningsekonom till AcadeMedia

Företag Gazella
Ort
Utgår

2024-05-02

Ansök nu

Redovisningsekonom till AcadeMedia

Gazella rekryterar just nu en Redovisningsekonom till utbildningsföretaget AcadeMedia. Som Redovisningsekonom hos AcadeMedia har du ett övergripande ansvar för ett antal av koncernens dotterbolag.

Du arbetar i nära samarbete med andra avdelningar och intressenter i bolaget, som exempelvis Business Controllers, löneavdelningen, övriga kollegor samt administratörer/rektorer på skolorna. Ni samverkar både i det dagliga arbetet som i gemensamma verksamhetsfrågor. 

Du kommer att ingå i gruppen Segment Gymnasium inom Ekonomiservice som är ett Shared Service Center. Teamet består idag av 5 personer som rapporterar till redovisningschef. 

Din utmaning

I rollen som Redovisningsekonom hos AcadeMedia kommer dina arbetsuppgifter vara:  

  • Övergripande ansvar för balansräkningar 

  • Avstämningar av balanskonton 

  • Inbetalningar 

  • Löpande bokföring 

  • Månadsbokslut 

  • Framtagande av underlag till årsbokslutet 

  • Kostnadsanalyser 

  • Moms och skatterapportering 

  • Kontinuerligt arbete med effektivisering av rutiner och processer

Erfarenhet

För att passa för denna roll har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt har arbetat minst i ett par år med redovisning.

Du besitter en övergripande och god förståelse för hela redovisningsprocessen och har således bred erfarenhet gällande allt ifrån bokföring, skatteregler till kontoavstämningar. Det är även till din fördel om du har erfarenhet av arbete i stor koncern med transaktionsrika flöden och/eller från ett Shared Service Center.
Du har god systemvana och det är meriterande om du tidigare har arbetat i Jeeves och/eller ADRA. Du hanterar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.  

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, nyfiken samt lösningsorienterad. Du är en flexibel, självgående och prestigelös som person med ett analytiskt och strukturerat arbetssätt.

Då rollen innebär nära samverkan med kollegor och andra intressenter i bolaget är det viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt en hög servicekänsla. Du trivs med arbete i team i en rörlig miljö samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Självklart utför du ditt arbete enligt god redovisningssed och med verksamheten i fokus, samt säkerställer att den operativa driften inom enheten bedrivs kostnadseffektivt med hög leveransstandard och god kvalité. 

Om AcadeMedia

AcadeMedia är Nordens största utbildningsföretag som skapar möjligheter för människor att utvecklas. 18 500 medarbetare på våra drygt 700 enheter (förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar) har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Mer information finns på www.academedia.se. 

Ansökan

Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Almén (gustav.almen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.  

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Dela detta jobb

Logo
Redovisningsekonom till AcadeMedia

Gazella