ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Redovisningschef till RISE

Företag Jurek
Ort
Utgår

2023-10-07

Ansök nu

Redovisningschef till RISE

Är du nyfiken på framtiden och motiveras av en innovativ miljö? Drivs du att utveckla ett lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta? Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad? Sök rollen som Redovisningschef på RISE!

Med erfarna och samspelta chefer vid rodret gör RISE nu en samlad satsning inom ekonomiområdet. Genom att befästa roller som tidigare varit tillfälliga, stärka och bredda interna samarbeten, definiera och rekrytera nya nyckelroller samt tydliggöra interna karriärvägar vill vi ta nästa steg.

Redovisningsteamet ingår i vår funktion för Financial Control som fyller en central roll i att stötta, vägleda och utbilda verksamheten i ekonomirelaterade frågor. Nu söker vi en Redovisningschef som med ett coachande, inspirerande och tydligt ledarskap vill bidra till att ta teamet och resten av RISE vidare på vår resa. Som chef hos RISE erbjuds du ett omväxlande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling och utbildning.

Arbetsbeskrivning
Som Redovisningschef leder du en grupp om åtta personer, som ansvarar för redovisning och rapportering av RISE koncernens svenska bolag. Under din ledning ska RISE redovisning utföras enligt god redovisningssed och hålla en stabil och hög kvalitet. Ditt uppdrag är att utveckla verksamhet, team och individer långsiktigt. I nära samarbete med övriga chefer i ekonomifunktionen, HR samt Hållbarhet- och kvalitetsavdelningen utvecklas rutiner, processer och automatisering för att gemensamt bana väg för ett effektivt och smidigt arbete.

Utveckling tar tid och för att frigöra utrymme i kalendern har du stöd av dina "Redovisningsansvariga" som tar ett samordnande ansvar i den operativa vardagen. Flera medarbetare i gruppen är seniora med förutsättningar att fördjupa sina kunskaper ytterligare inom specifika ansvarsområden. Ditt ansvar blir att identifiera, frigöra potential och coacha!

Att jobba som redovisningschef på RISE innebär att leda i ständig rörelse, vi verkar i en dynamisk tillvaro med bolagskonsolideringar av ett antal av koncernens bolag och hög förändringstakt internt. Vad framtiden har att erbjuda vet vi inte idag, men vi vill att du är med och formar den!

Du ingår i ledningsgruppen för Financial Control och rapporterar till Chef Financial Control. Verksamheten är placerad i Borås och placeringsort för tjänsten är Borås eller Göteborg. RISE har tagit stora digitala och kulturella kliv under pandemin och kan idag erbjuda en mer flexibel vardag där värdet av ditt arbete är viktigare än var det bedrivs.

Vem är du?
Vi tror att du är en trygg ledare med erfarenhet av att driva, leda och utveckla team och processer inom redovisnings- och rapporteringsområdet. Du har högskoleutbildning och redovisnings- eller revisorsbakgrund samt mycket goda kunskaper inom redovisningsregelverk. I koncernen arbetar vi med IFRS, RFR 2, K3 och K2. RISE jobbar i IFS och förkunskaper i systemet är meriterande. Ett intresse för system, processutveckling eller digitalisering skulle gynna ditt uppdrag hos oss.

Vi söker dig som är en ansvarsfull och naturlig ledare med förmåga att få andra att växa. Du har lätt att se både helhet, detaljer och flöden och kan omsätta förmågan för att få processer att fungera smartare. Du är en stabil, tydlig och tillgänglig person med stor integritet som tycker om att arbeta i en dynamisk miljö. Eftersom tjänsten innebär breda kontaktytor i organisationen behöver du kunna samverka med olika funktioner.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till organisationens utveckling. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekryteringsprocess samarbetar RISE med Jurek Recruitment & Counsulting AB. Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta  rekryteringskonsult Malin Hellner på malin.hellner@jurek.se / 076-002 69 61 eller Jenny Rosenqvist på jenny.rosenqvist@jurek.se . Sista ansökningsdag är 14 september. Urval och intervjuer kan komma att ske under ansökningsperioden, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Dela detta jobb

Logo
Redovisningschef till RISE

Jurek