ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Manager Business Control till Business Sweden i City

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-10-13

Ansök nu

Manager Business Control till Business Sweden i City

Vill du arbeta som Controllerchef i ett bolag som växer där du kommer få möjlighet att utveckla controlleravdelningen? Vi söker nu dig som har flera års erfarenhet inom controlling med personalledning och som vill ta nästa steg!

Här får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö där vi hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Business Sweden är nu i behov av att rekrytera en Controllerchef som kommer att få möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt. Vi söker dig som har erfarenhet av personalledning, är analytisk och vill driva och utveckla controllerfunktionen vidare.

Business Sweden bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Business Sweden har cirka 500 medarbetare varav cirka 80 arbetar på huvudkontoret här i Stockholm. I rollen som Controllerchef kommer du att leda ett team på Business Swedens ekonomiavdelning och kommer få möjlighet att arbeta både strategiskt och verksamhetsnära. Du kommer även ha ansvar för och arbeta mot en av organisationens regioner.

Business Sweden sitter i World Trade Center och du rapporterar till Finance Manager.

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Följa upp och analysera månads-, kvartals- och årsresultat samt nyckeltal på region-, market area- och kontorsnivå

  • Driva budget- och prognosarbete

  • Göra analyser och skapa beslutsunderlag

  • Övergripande ansvar i att stötta de regionala funktionerna i olika ekonomiska frågor och analyser

  • Driva och se över processer kring rutiner och rapportering

  • Utveckla och effektivisera styrning, planering och uppföljning

  • Delta i digitaliserings- och automatiseringsprojekt och ansvara för diverse interna projekt

  • Arbeta övergripande mot en region med controllerfrågor

  • Delaktig i årsbokslutsarbetet

  • Delaktig i framtagandet av Årsredovisning inkl notapparat för de svenska bolagen

Din Profil

Vi söker dig som är civilekonom och har gedigen erfarenhet från controlling. Du har tidigare drivit budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten. Dessutom har du erfarenhet av att driva projekt och utveckla processer samt från kravställning för B/I-system. Du har mycket god förmåga att presentera i skrift och tal. Det är meriterande om du har erfarenhet från konsultverksamhet och/eller projektredovisning.

Som person är du analytisk och proaktiv. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Vidare är du kreativ, flexibel och lösningsfokuserad. Du har ett stort engagemang, en stark kommunikativ förmåga och en god samarbetsförmåga. Utöver detta tror vi att du har ett konsultativt förhållningssätt och en positiv inställning samt gillar att arbeta i ett högt tempo. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Business Sweden med Mpya Finance. Ansvariga rekryteringskonsulter har semester och är åter den 7 augusti. Urval och ansökningar kommer behandlas under vecka 32.  Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se eller Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se.

 

 

Dela detta jobb

Manager Business Control till Business Sweden i City

Mpya Finance AB