ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Länsförsäkringar Bank söker Specialist inom Transaktionsmonitorering

Ort
Utgår

2023-06-05

Ansök nu

Länsförsäkringar Bank söker Specialist inom Transaktionsmonitorering

Länsförsäkringar är inte som andra banker och försäkringsbolag. Att jobba inom Länsförsäkringar skapar också det lite speciella förutsättningar – och möjligheter. Det är det många som kan vittna om, oavsett om du jobbar på ett lokalt länsförsäkringsbolag eller på det gemensamma bolaget Länsförsäkringar AB. Vi är 23 lokala bolag runt om i landet som tillsammans äger Länsförsäkringar AB, vilket i sig skapar en intern arbetsmarknad.

Vi på Länsförsäkringar Bank tillsätter nu en Specialist inom vår Transaktionsmonitorering.

Om rollen

Som Specialist inom Transaktionsmonitorering blir du en viktig del i bankens fortsatta arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism. På avdelningen för Transaktionsmonitorering tillhör du ett team på cirka 14 personer och avdelningen för FCP är idag omkring 40 personer.

Rollen innefattar bland annat att:

  • Löpande utveckla bankens strukturer för kundövervakning i syfte att identifiera finansiell brottslighet samt efterleva regelverkskrav.

  • Agera modellansvarig för Transaktionsövervakning genom exempelvis löpande uppdatering, implementering, dokumentering, testning samt kvalitetssäkring.

  • Identifiera, analysera, bedöma samt hantera riskerna kopplade till modellen under hela dess livscykel.

  • Säkerställa att modellen kommuniceras till relevanta delar av verksamheten.

  • Kontinuerligt arbeta med förbättrings – och utvecklingsåtgärder samt att ha tät dialog med våra verksamhetsutvecklare.

Som Specialist inom Transaktionsmonitorering kommer du även att utbilda och supportera utredare inom transaktionsmonitorering avseende scenario och larm. Du har även en samverkan med avdelningar utanför FCP som arbetar med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism

Du rapporterar till chefen för Transaktionsövervakning.

Vad erbjuder vi dig

Du erbjuds en viktig roll där du får ta stort ansvar och förväntas äga dina uppgifter. Som Specialist Transaktionsmonitorering blir du en viktig del i vårt fortsatta arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Vi är en arbetsgivare som vill bidra till ett hållbart arbetsliv genom att erbjuda sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och tjänstepension i anställningen. Bra anställningsvillkor och ett förmånligt försäkringsskydd till dig och familjen är andra exempel. Vi utvecklar ett flexibelt arbetssätt, med en god företagskultur och med tydliga värderingar skapar vi en attraktiv arbetsplats för alla att trivas i.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik, ekonomi eller data samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom området. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av att både ta fram och utveckla befintliga AML-scenarier samt har arbetat med AML-risker och modellhantering inom bank. Du behöver även ha erfarenhet av att kravställa IT-utveckling.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Du har ett stort driv, är initiativtagande och håller hög kvalitet i ditt arbete. Du har god förmåga att leda dig själv, såväl som att arbeta tillsammans med andra. Vidare är du kommunikativ i tal såväl som skrift.

Mer information och ansökan

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Ron Cohen, 073 518 51 88, ron.cohen@sharprecruitment.se

Mer om oss

Vi finns nära kunderna, vi ägs av kunderna och vid sidan om att vi säljer försäkringar och bankprodukter och förmedlar bostäder har vi ett ärligt och stort engagemang för både individer och samhällen. För oavsett om du jobbar nära kunder på ett länsförsäkringsbolag någonstans i landet, eller stöttar det lokala arbetet på Länsförsäkringar AB, är du med och bygger trygghet för både människor och samhällen. Vi är 7900 medarbetare som tillsammans arbetar för fyra miljoner kunder inom bank, försäkring och pension.

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – hela kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Ditt arbete bidrar till något större, då vi tillsammans utvecklar det samhälle som finns runt omkring oss – både långsiktigt och förebyggande. På så sätt kan du vara med och tillföra ett varaktigt värde som går utanför ditt eget arbete.

 

 

Dela detta jobb

Länsförsäkringar Bank söker Specialist inom Transaktionsmonitorering

Sharp Recruitment & Consultants