ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koncernredovisningschef till MEKO

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Koncernredovisningschef till MEKO

Söker du en roll som Koncernredovisningschef för ett noterat bolag? Söker du en föränderlig och spännande miljö med tydligt tillväxtfokus kan rollen hos MEKO Group vara din nästa utmaning.

Vad kan MEKO erbjuda dig?
MEKO Group är ett börsbolag noterat på MidCap-listan i Stockholm. MEKO är en ledande reservdelsdistributör med välkända koncept och varumärken i norra Europa. Vi har ambitionen att leda utvecklingen i branschen och medverka till transformationen mot en mer miljövänlig bilflotta. Vi finns på åtta marknader runt Östersjön och har idag cirka 160 legala enheter. Du kommer att få möta komplexa och intressanta redovisningsfrågor tillsammans med ditt team.

I rollen som Koncernredovisningschef ansvarar du för koncernredovisning och konsolidering samt att säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Du har personalansvar för fyra medarbetare och ni är en del av Group Finance som förutom koncernredovisning består av medarbetare inom Controlling, Analys, Treasury, Intern kontroll/Internrevision/Riskhantering samt Investor Relations.

Som Koncernredovisningschef är du medlem av Ledningsgruppen för Group Finance, deltar och för protokoll i Revisionsutskottet samt ingår i koncernens Investeringskommitté för mellanstora investeringar.

Vi är ett team med väldigt bra trivsel och söker dig som är erfaren koncernredovisare med tidigare erfarenhet av ledarskap. Du har tidigare erfarenhet av ett börsnoterat bolag med många legala enheter och verksamhet i olika geografiska marknader. Rollen rapporterar till CFO och är placerad på vårt huvudkontor vid Torsplan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personalansvar för 4 medarbetare

 • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut

 • Ansvar för extern kvartalrapportering och upprättande av finansiella delen av årsredovisning

 • Arbeta med komplexa koncernredovisnings- och skattefrågor

 • Stötta lokala ekonomiavdelningar på våra åtta geografiska marknader i koncernredovisning- och rapporteringsfrågor

 • Ansvara för den finansiella handboken

 • Ansvara för kontakten och koordinering med revisorer (PwC)

 • Medlem av Ledningsgruppen för Group Finance

 • Deltar och för protokoll på Revisionsutskottet

 • Medlem av Investeringskommittén för mellanstora investeringar

 • Delta i olika projekt inom Group Finance såsom exempelvis det pågående bytet av koncernkonsolideringssystem

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering och tidigare erfarenhet av ledarskap. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har arbetat med många legala enheter, i noterad miljö och på olika geografiska marknader.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har hög analytisk förmåga. Du är kommunikativ och pedagogisk och har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.  

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar MEKO med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se , eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se  Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

 

 

Dela detta jobb

Koncernredovisningschef till MEKO

Mpya Finance AB