ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Juniora Business Analyst inom sourcing/data till Swedbank

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-15

Ansök nu

Juniora Business Analyst inom sourcing/data till Swedbank

Swedbank söker nu två stycken juniora Business Analyst som kommer arbeta inom sourcing- och dataområdet. En bra första roll för dig som är intresserad av en roll som bryggan mellan IT och Business och tycker det är kul med bank och analys. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med ett kompetent team och bli erbjuden en mentor att lära dig av. Vi söker dig som är koordinerande, initiativtagande, kommunikativ och en teamplayer. Låter detta som något för dig? Läs vidare och ansök redan idag!

Företag: Swedbank AB

Stad: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Roll: Business Analyst

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Vi söker dig som

 • Har en relevant högskole- eller universitetsexamen.

 • Har en god teknisk förståelse och kunskap om IT-processer.

 • Har goda kunskaper inom SQL.

 • Har intresse för data quality och data lineage

 • Förståelse för data warehouse

 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet samt vid dokumentation.

Vi ser det som meriterande om du

 • Har erfarenhet från finansbranschen och/eller kreditrisk

 • Har erfarenhet av kravställning mot kund

Vi letar efter dig som:

Du tycker om att analysera affärskrav och diskutera lösningar med beställare. Du kan koordinera och driva initativ. Du har bra kommunikationsfärdigheter och är en teamplayer som tycker om att dela med dig av dina kunskaper.

Övrig information

 • Start: Flexibelt. Helst relativt omgående, men start efter sommaren är möjlig.

 • Omfattning: Heltid. 6 månaders uppdrag med goda chanser till överrekrytering.

 • Placering: Stockholm, Sundbyberg

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Bli en del av Academic Work

Som konsult hos Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och du får ta del av fantastiska förmåner.

Arbetsbeskrivning

När du kliver in på kontoret i Sundbyberg välkomnas du av ett kompetent, engagerat och jämställt team i olika åldrar och erfarenheter. Group Risk är en koncernfunktion med uppgift att mäta, rapportera och analysera hela Swedbanks risker, varav den största risktypen är kreditrisker. Inom värdeströmmen Credit Risk Models arbetar teamet med att implementera de kreditriskmodeller som behövs för att bedöma bankens portföljrisker och framtida kreditförluster.

I teamet hittar du produktägare, scrum master, data engineers och business analysts. Något som dessutom genomsyrar gruppen är deras driv, mod att ta sig an nya utmaningar och stora intresse av att lära.

Du erbjuds

 • Visstidsanställning på 6 månader med fast månadslön följt av anställning på banken, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.

 • Inledande välplanerad introduktion där du får lära känna hela affärsområden samt tilldelas en mentor/buddie.

 • Goda möjligheter att långsiktigt utvecklas inom kreditrisk och tids nog även andra områden inom Swedbank.

 

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Som Business Analyst inom sourcing- och dataområdet på Swedbank kommer du bland annat att få arbeta med att...

 • Hjälpa produktägaren att bryta ner krav i backlogen.

 • Jobba med att sourca data (dvs hitta rätt källa) från bankens data warehouse, kvalitetssäkra detta samt skapa data lineage.

 • Leda och/eller delta i testarbete.

 • Skapa/vidareutveckla processbeskrivningar och dokumentation av våra services.

Swedbank AB

Swedbank har sina rötter i den svenska sparbanksrörelsen, vars historia sträcker sig tillbaka till 1820. Närheten till kunden och det lokala samhället har varit i fokus ända sedan starten.

Group Risk ser till att riskhanteringen bedrivs effektivt och i enlighet med koncerngemensamma rutiner. En stark gemensam riskkultur inom banken utgör grunden för en effektiv riskhantering, vilket ger skydd mot oönskat risktagande och bidrar samtidigt till en stark riskjusterad avkastning. Sammantaget innebär det en sund och hållbar ekonomi för banken och kunderna.

Swedbanks medarbetare står bakom värderingarna att vara enkla, öppna och omtänksamma. I vardagen betyder det bland annat att deras tjänster och råd ska vara begripliga för varje person och att de som bank håller vad de lovar gentemot sina kunder.

Dela detta jobb

Juniora Business Analyst inom sourcing/data till Swedbank

Academic Work