ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Interim ekonomichef till uppdrag på Folkhälsomyndigheten

Företag Jurek
Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Interim ekonomichef till uppdrag på Folkhälsomyndigheten

Till uppdrag på Folkhälsomyndigheten söker vi interim ekonomichef med start i augusti 2023. Välkommen in med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Ekonomienheten säkerställer att myndigheten följer god redovisningssed, lämnar våra externa ekonomiska rapporter i rätt tid och ansvarar för de finansiella delarna i årsredovisningen. Enheten ansvarar för ekonomisk planering och bistår med uppföljning för intern styrning i ett nära samarbete med avdelningschefer och enhetschefer. Enheten ansvarar också för att myndighetens inköp sker på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Enhetschefen har personalansvar samt budget- och verksamhetsansvar för enhetens samlade verksamhet och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Enhetschefen ansvarar för enhetens arbetsformer samt samverkan med den egna avdelningen samt med övriga delar av myndigheten.

Som enhetschef ingår ett övergripande ansvar att enheten arbetar i enlighet med myndighetens övergripande mål och uppdrag. Du trivs med att skapa nätverk och samverka internt och externt och därigenom skapa förutsättningar för uppdraget. Din roll i avdelningens ledningsgrupp, som gemensamt ansvarar för att främja utvecklingen av verksamheten för att möta omvärldens behov och därtill myndighetens uppdrag, kommer även vara en viktig del i arbetet. Du leder utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och skapar vidare förutsättningar för medarbetare på enheten att göra ett bra arbete genom att främja ett gott medarbetarskap samt inspirera och motivera till utveckling. Som enhetschef vid Folkhälsomyndigheten är du arbetsgivare, verksamhetsföreträdare och ledare.

I rollen som enhetschef ingår att:

  • Vara tydlig i ledning, styrning och kommunikation

  • Sätta upp, tydliggöra och följa upp aktiviteter som leder till att verksamhetens mål uppfylls

  • Säkerställa verksamhetens kompetens både på kort och lång sikt

  • Skapa förutsättningar för samverkan och dialog såväl inom som utom den egna organisationen ge Förutsättningar för medarbetare att göra ett bra arbete genom att inspirera och motivera till utveckling

  • Tillsammans med övriga chefer ansvara för och främja utvecklingen av hela verksamheten för att möta omvärldens behov och myndighetens uppdrag.

Vem är du?

Du ska uppfylla följande;

  • Akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande kunskaper

  • Erfarenhet av arbete som ekonomichef (minst 1 år)

  • Erfarenhet av arbete i offentlig sektor

  • Ett coachande och tillitsbaserat förhållningssätt

  • Mycket god förmåga i svenska, tal och skrift

Det kommer även ställas krav på personlig lämplighet då vi ser att du är ansvarstagande och har en god helhetssyn och är samarbetsinriktad. Vidare tror vi att du strukturerad och har en god kommunikationsförmåga.

Tjänsten kräver även en säkerhetsprövning.

Vad vi erbjuder

Ett konsultuppdrag med start i augusti (någon gång mellan 2–21 augusti) och löper tom.31 januari 2024. Möjlighet till förlängning upp till 12 månader (1 år). Placering på uppdrag är i Stockholm (Solna) eller Östersund, enligt önskemål. Möjlighet till distansarbetet finns, 60% ska utföras på kontoret.

Du kommer att erbjudas ett konsultuppdrag och kommer att bli anställd av Jurek Rekrytering & Bemanning och vara uthyrd till vår kund. Det finns även möjlighet att gå in som Jureks underkonsult. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Kajsa Lidén på kajsa.liden@jurek.se

Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om Jurek

Jurek är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.

Dela detta jobb

Logo
Interim ekonomichef till uppdrag på Folkhälsomyndigheten

Jurek