ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

HANDLÄGGARE INOM STRATEGISK URBAN OCH REGIONAL PLANERING TILL SGI

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

HANDLÄGGARE INOM STRATEGISK URBAN OCH REGIONAL PLANERING TILL SGI


Vi söker dig som är disputerad och intresserad av att arbeta med forskning och utveckling som bidrar till en hållbar markanvändning

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Klimat- och näringslivsdepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tjänsten är placerad vid avdelning Fysisk planering och byggbarhet i Linköping. Inom samhällsbyggnad och fysisk planering medför dagens beslut konsekvenser på lång sikt. Planering och stadsutveckling måste ske på ett hållbart sätt för att möta efterfrågan på bostäder, anpassa samhället till klimatförändringens effekter samt stödja omställningen till ett mer cirkulärt och koldioxidneutralt samhälle.

 Vi arbetar med såväl forskning som rådgivning och kunskapsförmedling. Vår tillämpade forskning ska bidra till att fysisk planering och byggande, både ovan och under mark, sker på ett hållbart sätt. Det innebär bland annat utveckling av kunskap, metoder och beslutsstödsverktyg som tar hänsyn till markens lämplighet för byggande utifrån geologiska förutsättningar, påverkan på markens ekosystemtjänster, klimatpåverkan från byggande samt det sociala perspektivet.

 Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och för att kunna genomföra vårt samhällsuppdrag, behöver vi kunniga och engagerade medarbetare. Vi behöver även dra nytta av våra olikheter i bakgrund, erfarenhet och kompetens. Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering.

Arbetsuppgifter
I rollen ingår att bedriva forskning som skapar ett mervärde i genomförandet av vårt samhällsuppdrag samt arbeta för att resultaten från utförd forskning kommer till praktisk nytta. Inledningsvis kommer du att skriva kunskapssammanställningar som identifierar kunskapsluckor och forskningsbehov. Du förväntas ta egna initiativ och aktivt bidra och ansvara för att ta fram nya utvecklings- och forskningsansökningar som även bidrar till att skapa en finansiering för delar av verksamhetsområdets forskning. För att säkerställa den vetenskapliga kvalitéten av forskningen förutsätts att du även arbetar med publicering i vetenskapliga tidskrifter. Utöver detta ingår också att bidra till samhällsnytta genom att ta fram målgruppsanpassade vägledningar och praktiska rekommendationer.

Tjänsten innefattar även att medverka i vår verksamhet med kunskapsförmedling, exempelvis kurser, seminarier och föredrag. 

Arbetet innebär, förutom att leda egna uppdrag, också att medverka i andras uppdrag inom SGI:s verksamhet. Du kommer att ha många externa kontakter med främst myndigheter och forskningsaktörer men också kontakter med kommuner och privata beställare.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en forskarutbildning inom strategisk urban och regional planering eller annan utbildning som arbetsgivaren finner mest lämplig för tjänsten. Meriterande för tjänsten är att du har tidigare erfarenhet av forskning och utveckling inom ämnesområden som har tydlig koppling till vår verksamhet.

 Vi vill att du ska ha intresse för hållbarhetsfrågor och samhällets behov av utveckling. Du förväntas självständigt ta initiativ till nya uppdrag inom forsknings- och utvecklingsverksamhet samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är viktigt att du finner glädje i externa kontakter, uppskattar samarbete och kan inspireras av vårt samhällsuppdrag.

 Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.sgi.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten och SGI, kontakta avdelningschef Helene Kennedy.

Fackliga företrädare är för SACO-S Mattias Andersson, tel. 013- 201888, och för ST Eva Albin, tel. 013-20 18 29.

Besök gärna vår webbplats: www.swedgeo.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/5 via denna länk till SGI:

https://www.offentligajobb.se/jobad/utvecklingsorienterad-handl%C3%A4ggare-inom-strategisk-urban-och-regional-planering-till-link%C3%B6ping-link%C3%B6ping-%C3%B6sterg%C3%B6tlands-l%C3%A4n-sverige684b91bf-7c5c-4eba-b982-e97544915120

Dela detta jobb

logo
HANDLÄGGARE INOM STRATEGISK URBAN OCH REGIONAL PLANERING TILL SGI

Workspace Recruit