ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trivs du som bäst när du får främja samverkan och bygga nätverk? Har du erfarenhet av biblioteksverksamhet och offentlig förvaltning? Har du även vana av att leda projekt? Då kan du vara den vi söker!

Nu har du möjlighet att bidra till Kungliga bibliotekets (KB:s) utveckling. På KB pågår ett omfattande arbete med att utveckla KB:s organisation för att kunna möta forskningens och omvärldens förväntningar idag och i framtiden.

På enheten för Bibliotekssamverkan ansvarar vi för KB:s uppdrag att ha nationell överblick och främja samverkan inom det allmänna biblioteksväsendet. Vi arbetar med ett kulturpolitiskt uppdrag från Kulturdepartementet och har idag även verksamhetsansvar för flera nationella digitala bibliotekstjänster, bland annat läsappen Bläddra som innehåller litteratur på de nationella minoritetsspråken. Vi söker nu en medarbetare som vill bli en del av vårt engagerade team fram till sista september 2024.

Arbetsuppgifter

Som handläggare hos oss kommer du att delta i enhetens arbete med handläggningen av pågående regeringsuppdrag, utredningar, remisser och projekt i samarbete med dina kollegor. Enheten ansvarar för pågående regeringsuppdrag att etablera resursbibliotek för nationella minoritetsspråk samt att verka för stärkt samverkan inom det allmänna biblioteksväsendet. Enheten ansvarar även för KB:s årliga uppföljning av biblioteksplaner och utformandet av uppdrag till landets lånecentraler. I arbetet kommer du att kunna bidra med egna kunskaper och erfarenheter samt kreativitet och arbeta utefter KB:s verksamhetsplan och vision.

Enheten har också verksamhetsansvar för KB:s nationella digitala tjänster för det allmänna biblioteksväsendet, t.ex. den nationella bibliotekskatalogen Libris och läsappen Bläddra. Arbetsuppgifter inom detta område kan bland annat omfatta kontakter med förlag för inköp av licenser, kontakter med representanter för tjänsternas användare, kommunikationsinsatser samt planering för tjänsternas löpande förvaltning och långsiktiga utveckling. Arbetet med de digitala tjänsterna sker i samarbete med KB:s systemutvecklingsavdelning som ansvarar för den tekniska förvaltningen.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är bra på att samarbeta och har förmåga att bygga nätverk och upprätthålla goda relationer. Som person är du kommunikativ, lyhörd och har ett dialoginriktat arbetssätt och uppskattas för din relationsskapande förmåga. Du sätter dig snabbt in i nya områden och är van att driva arbetet framåt, tidvis i ett högt tempo, och hålla deadlines. Vi behöver dig som är analytisk, van att organisera, kan hantera flera parallella processer och gillar att lösa problem tillsammans med andra.

För att lyckas i rollen behöver du:

  • Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller andra för tjänsten relevanta ämnesområden, eller motsvarande kompetens inhämtad på annat vis

  • Flerårig erfarenhet av kommunal och/eller regional biblioteksverksamhet

  • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning, gärna på nationell nivå

  • Erfarenhet av projektledning

  • Mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är

  • Arbete med digitala bibliotekstjänster, t.ex. innehållsproduktion, användarkontakter eller teknikutveckling

  • Erfarenhet av att förmedla litteratur och jobba läsfrämjande

  • Erfarenhet av inköp av medier eller licensavtal

  • Erfarenhet av arbete med avtal och förhandling på förlag eller motsvarande

  • Kunskap om Sveriges nationella minoriteter

Anställning och tillträde

Det här är en visstidsanställning t.o.m 2024-09-30. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering är i Stockholm i våra vackra lokaler i Humlegården.

Hos oss får du flexibel arbetstid, möjlighet till distansarbete upp till 60% av tiden, extra semesterdagar, friskvård och andra förmåner.

KB har verksamhet på olika orter, Stockholm, Strängnäs, Grängesberg och Bålsta, och tjänsteresor förekommer.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-01. Bifoga CV och beskriv varför du är intresserad av jobbet och vad du kan bidra med, du behöver inte bifoga personligt brev.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor istället för personligt brev där du beskriv kort varför du är intresserad av denna tjänst och vad du kan bidra med. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om jobbet välkommen att kontakta enhetschef Oskar Laurin 010-709 30 66

För anställningsvillkor och process kontakta HR-partner Jenny Berglöw 010-709 38 98.

Fackliga kontaktpersoner är May Nilsson, ST-KB, och Amit Rathod, SACO-KB, båda nås via växeln 010-709 30 00. 

Enheten för Bibliotekssamverksan

Enheten ingår i avdelningen för Samverkan och består av cirka 14 medarbetare.

Förutom att ansvara för nationell överblick och att främja samverkan inom det allmänna biblioteksväsendet ansvarar enheten även för partnerskap med Sveriges depåbibliotek och lånecentral, den mångspråkiga lånecentralen och samverkan kring nationella digitala bibliotekstjänster som Libris, Digiteket och Bläddra m.fl. Vi arbetar för att bidra till samverkan mellan alla slags bibliotekstyper och vi för kontinuerliga dialoger med företrädare och intressenter inom sektorn. Enheten ansvarar även för KB:s uppföljning av kommuners och regioners biblioteksplaner samt KB:s bidrag i Kultursamverkansmodellen. Inom enhetens verksamhetsområden ryms även arbete med etablering av resursbibliotek för Sveriges nationella minoriteter och uppdrag för stärkt samverkan inom biblioteksområdet.

Läs mer om vår verksamhet på: https://www.kb.se/samverkan-och-utveckling.html

Om Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 350 medarbetare.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

logo

Handläggare inom bibliotekssamverkan till KB

Ort
Utgår

2023-06-01

Ansök nu

Dela detta jobb