ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller till AcadeMedia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Group Financial Controller till AcadeMedia

Är du intresserad av en roll med stora inslag av utvecklings- och teamarbete? Är du en proaktiv och nyfiken person som besitter en gedigen kompetens inom redovisning och dess regelverk? Vi erbjuder en roll där du får bidra med din erfarenhet på ett börsnoterat bolag som befinner sig på en spännande tillväxtresa!

Detta söker vi

AcadeMedia söker en Group Financial Controller som ska arbeta med redovisningsprinciper, internkontroll och utvecklingsprojekt inom bolagets centrala ekonomifunktion. Företaget är under en spännande tillväxtfas och söker dig som vill vara med på deras fortsatta utvecklingsresa. I rollen kommer du främst att fokusera på AcadeMedias internationella dotterbolag. Du kommer att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor, bistå verksamheterna i deras internationella tillväxt med redovisningskompetens, samt agera expert och ge support och råd till berörda delar av verksamheten för att säkerställa hög kvalitet.

Du har många kontaktytor för samarbete såväl med dina närmsta kollegor som med andra intressenter, revisorer och ekonomifunktioner i företaget inom Sverige såväl som internationellt. Du kommer att tillhöra ett team på 5 personer, och rapportera till Head of Accounting. Företagskulturen präglas av ett gemensamt framåttänkande driv och starka ambitioner där du får goda möjligheter till att vara med och vidareutveckla verksamheten.

Tjänsten är placerad centralt i Stockholm city på AcadeMedias huvudkontor, Adolf Fredriks Kyrkogata 2.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Säkerställa korrekt rapportering enligt IFRS för koncernens internationella dotterbolag

  • Att hålla dig uppdaterad, agera sakkunnig samt rådgivande i redovisningsfrågor

  • Implementering av nya redovisningsstandarder och tolkning av befintliga

  • Delaktig i att driva koncernens interna kontrollarbete och säkerställa att denna är effektiv och ändamålsenlig

  • Delaktig i framtagande av koncernens årsredovisning samt upprättande av årsredovisningen i enlighet med ESEF

  • Arbeta med process- och rutinförbättringar internt i verksamheten

  • Delaktig i införande av nya regelverk för hållbarhetsrapportering

Din profil

För att passa för denna roll har du en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har några års erfarenhet från liknande roller i noterade och större bolag eller från någon av de större revisionsbyråerna. För att lyckas i rollen har du goda kunskaper inom redovisningsprinciper och IFRS-standarder samt är uppdaterad kring regler, nyheter och förändringar som berör området. Dina kunskaper inom internkontroll och skattefrågor är exempel på kompetenser som välkomnas. Du ges möjligheten att utifrån den kunskap och erfarenhet du besitter vara med och påverka rollen. Dina kunskaper i Excel är goda och du är en duktig systemanvändare. Du hanterar det svenska språket flytande och det engelska språket mycket väl i tal och skrift.

Du som person

Som person är det viktigt att du är initiativtagande och att du känner dig trygg med att självständigt planera och driva ditt arbete framåt. Du är en van kommunikatör, har en pedagogisk framtoning och besitter en god samarbetsförmåga. Vidare är du en nyfiken, utvecklingsdriven samt kunskapssökande person som håller dig uppdaterad inom redovisningsområdet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 000 medarbetare på våra 730 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 15 miljarder. Läs mer om företaget på www.academedia.se.

 

 

Dela detta jobb

Group Financial Controller till AcadeMedia

Prodiem