ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Financial Controller M&A till Asker Healthcare Group

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Group Financial Controller M&A till Asker Healthcare Group

Vill du arbeta i ett internationellt bolag i stark tillväxt med fin värdegrund där du kan bidra och växa? Vill du vara en nyckelperson samtidigt som du får fortsätta utvecklas inom M&A och IFRS-frågor?  Då kan rollen som Group Financial Controller M&A till Asker vara din nästa utmaning.

Vad kan Asker erbjuda dig?
Asker-koncernen expanderar i snabb takt med ett mål att förvärva 10-15 företag årligen. Detta ställer höga krav på finansorganisationens arbete. Asker är nu i behov av att rekrytera en Group Financial Controller M&A till vårt centrala team. I rollen är du, som en del i teamet, ansvarig för integrering av koncernens förvärvade bolag avseende finansiell rapportering. I rollen ingår även löpande utredning och stöd avseende koncernens redovisningsfrågor enligt gällande regelverk med målet att säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal rapportering i enlighet med gällande regelverk. Du kommer ha många kontaktytor inom koncernen, framför allt mot vårt centrala M&A team samt dotterbolag runt om i Europa. 

Rollen som Group Financial Controller M&A rapporterar till Head of Finance Operations och är placerad på Askers nyrenoverade kontor i Mörby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Helhetsansvar för Askers finansiella rapportering kopplat till förvärv vilket innebär upprättande av förvärvsanalyser, värdering av earn-outs och redovisning

  • Stödja Askers dotterbolag i den finansiella rapporteringen i samband med förvärv med fokus på värdering i förvärvsanalyser och integrering av nyförvärvade företag ur ett finansiellt perspektiv

  • Nära samarbete med alla team inom Group Finance samt Askers M&A-team

  • Ansvar för identifiering och kontroll av skillnader mellan Askers redovisningsprinciper och local GAAP

  • Stödja Group Finance i redovisningsfrågor avseende IFRS samt underhålla redovisningsprinciper i Askers finansiella rapporter och Financial Manual

  • Ansvar för IFRS-projekt inom koncernen

  • Utbildning avseende IFRS inom Asker-koncernens bolag

  • Ha en löpande dialog med Askers dotterbolag och ge stöd i frågor avseende IFRS

  • Delta i upprättandet av koncernens externa finansiella rapporter.

  • Delta i dialog med revisorer, M&A team, andra rådgivare samt ägare

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av liknande roll med bred erfarenhet från finansavdelning däribland erfarenhet av IFRS, M&A processer samt upprättande av förvärvsanalyser. Du har även mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler. Meriterande är om du har erfarenhet från en internationell miljö och gärna erfarenhet från börsnoterade bolag. Väsentligt för rollen är att du tycker om att ha kontakter med många olika personer i organisationen och har förmågan att vara spindeln i nätet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en förmåga att växla mellan detaljfokus och övergripande helhet. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Asker Healthcare Group med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Group Financial Controller M&A till Asker Healthcare Group

Mpya Finance AB