ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Business Controller till snabbväxande Prosero Group

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-10-13

Ansök nu

Group Business Controller till snabbväxande Prosero Group

Vill du arbeta i en dynamisk och snabbväxande koncern inom säkerhetsbranschen? Tycker du om att arbeta i en internationell miljö där du får samarbeta med kollegor över hela Norden. Då kan rollen som Group Business Controller hos Prosero vara något för dig!

Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Koncernen består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande.

Om rollen

Group Business Controls huvuduppgift är att analysera gruppens och affärsenheternas utveckling samt resultat och ta fram underlag samt slutsatser för att stötta ledningen att fatta beslut och styra verksamheten.

I rollen kommer du vara en central del av finance-funktionen. Du kommer utföra löpande analyser, prognos och budgetarbete samt framför allt stötta koncernen och affärsenheterna i deras affärs- och verksamhetsutveckling. Du kommer att arbeta mycket i och med vidarutveckling av uppföljningen i BI-systemet Mercur.

Vi söker dig som vill vara med på Proseros fortsatta tillväxtresa samt pröva nya arbetssätt, utmana status quo och röra dig i snabb takt. Du rapporterar till CFO och rollen är placerad på Proseros huvudkontor i Västberga.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Operationell och finansiell analys, planering och rapportering
 • Stödja och driva budget- och prognosprocesser
 • Sammanställa och samla in data från dotterbolagen
 • Stödja verksamheten med analyser, rapporter och nyckeltal –bl a periodiska månadsrapporter till ledning och styrelse samt ad hoc
 • Visualisera utfall och trender samt ta fram KPI:er och benchmark för ledningens och bolagens egen uppföljning
 • Driva utvecklingen av analysverktyg för att stödja organisationen att fatta datadrivna beslut
 • Vara uppdaterad om marknadsutvecklingen generellt och specifikt för affärsenheter i rollen som interim landscontroller
 • Agera interim landscontroller i länder som saknar controller
 • Stödja affärsenheter kring uppföljning av affärsplan i rollen som interim landscontroller
 • Vara med och utveckla databashantering kopplad till BI-systemet för att möjliggöra utvecklad analys på konsoliderad nivå rörande bl a kund, leverantör och personal
 • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Prosero med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Italo Paras på italo.paras@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Dela detta jobb

Group Business Controller till snabbväxande Prosero Group

Mpya Finance AB