ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren Business Controller

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-10-11

Ansök nu

Erfaren Business Controller

Var med oss i utvecklingen av framtidens Infrastruktur!

NRC Group är Nordens ledande entreprenör inom järnvägsrelaterad infrastruktur. Vi erbjuder en framtidsinriktad miljö och en organisation med utvecklingsmöjligheter och spännande projekt. Vi bygger allt från vägar och broar till järnvägar för både fjärr- och lokaltrafik, tunnelbanor samt sköter underhåll av järnvägen. Vår verksamhet genomsyras av stark entreprenörsanda och vi är unika på marknaden i att erbjuda helhetslösningar inom underhåll och projekt för MBEST-entreprenader.

NRC Group har haft en kraftig tillväxt sedan starten 2011 och har idag 2000 medarbetare fördelat på 1000 i Finland, 600 i Norge och 400 i Sverige. Koncernen omsatte 2022 cirka 7 Mdr NOK och är noterat på Oslo-börsen.

Nu har du chansen att axla rollen som Business Controller på ett av Nordens ledande infrastrukturföretag! NRC bygger framtidens hållbara infrastruktur och söker dig som är driven och lockas av att arbeta i en bred och verksamhetsnära roll där du ansvarar för en del av NRC:s verksamhet. Lockas du av att påverka och att agera i en nyckelroll mellan verksamheten och ekonomi kan rollen som Erfaren Business Controller vara något för dig! Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som kommer till rätta i en roll där du får användning för dina analytiska och ekonomiska färdigheter, samtidigt som din affärsmässighet får ta plats. Som Erfaren Business Controller på NRC kommer du att stötta affärsområdeschef, region- och projektchefer i såväl den ekonomiska uppföljningen i samband med bokslut som att komma med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas. Du kommer vara drivande i budget- och prognosarbete och ansvara för att hålla i prognos- och resultatgenomgångar. Vidare förväntas du utmana verksamheten i exempelvis effektivitets- och lönsamhetsfrågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

  • Agera stöd och ekonomiskt bollplank till affärsområdeschef, region- och projektchefer

  • Budget- och prognosarbete

  • Uppföljning och analys av projektkostnader

  • Månatlig resultatgenomgång och prognosuppföljning till koncernledning

  • Ta fram analyser och visualisering av data för att stötta verksamheten

  • Vara behjälplig under månadsbokslut och ansvara för vissa bokningar

  • Månatlig uppföljning av utfall och avvikelser efter bokslut

  • Delta i och driva utvecklingsprojekt och löpande utredningar

Du blir en del av ett kunnigt och engagerat team och rapporterar till Head of Finance i Sverige. Du kan förvänta dig en roll där du får vara med i arbetet att utveckla och förbättra våra processer. Inom NRC Group vill vi att alla medarbetare ska ha en bra och social arbetsmiljö samtidigt som vi erbjuder utmanande uppgifter som ger stor möjlighet till personlig utveckling och ökat ansvar över tid för den rätta kandidaten. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna Business Park.

Vem är du?

Rätt kandidat är analytisk med en vilja att påverka och bidra med affärstänk och som trivs i en roll som innefattar många olika kontaktytor ute i organisationen. Du brinner för siffror, har goda kommunikativa egenskaper och kan på ett pedagogiskt sätt kommunicera ut ekonomisk information till berörda parter. Som person är du strukturerad och initiativtagande och har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt. Du motiveras av att arbeta nära verksamheten och ser det som positivt att några gånger i månaden besöka den. Eftersom NRC befinner sig i fas där utveckling och effektivisering står högt upp på agendan är du en anpassningsbar person som gillar problemlösning och är bra på att omsätta idéer till handling.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du arbetat minst 5 år och har gedigen erfarenhet inom Business Control. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet från en liknande bransch, alternativt från tillverkning eller Facility Management. Har du en bakgrund från redovisning eller revision med helhetsförståelse för ekonomiprocessen är detta ett plus. Vidare är du systemintresserad och har goda kunskaper i Excel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar NRC med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62, eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Erfaren Business Controller

Prodiem