ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till AVISEQ

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-04-30

Ansök nu

Ekonomichef till AVISEQ

Söker du en roll som Ekonomichef hos ett bolag som bidrar till samhällsnytta? Vill du ha en affärsnära roll där du också får möjlighet att utveckla processer och rutiner så kan denna roll, placerad vid Arlanda, kanske vara din nästa utmaning.

Vad kan AVISEQ erbjuda dig?
AVISEQ är en ledande aktör inom underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet. Vi jobbar med radar-, radio-, och navigationssystem, terminalutrustning, infrastruktur och IP-nätverk. Som Ekonomichef hos oss får du en såväl strategiskt som operativ roll. Du jobbar nära VD i det affärsmässiga arbetet, är medlem av ledningsgruppen och har personalansvar för två medarbetare. Den löpande redovisningen sköts av ett SSC.

Du har det övergripande ansvaret för såväl legal som operativ rapportering. Då vi sedan relativt nyligen ingår i LFV-koncernen är en viktig del av ditt arbete kontinuerlig utveckling av processer och rutiner. Vi söker dig med gedigen erfarenhet av redovisning och rapportering, gärna från en regelstyrd verksamhet. Du har god affärsförståelse, har du även erfarenhet av en projektdriven sådan är det ett extra plus.

Denna roll rapporterar till VD och är placerad på vårt kontor vid Arlanda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Medlem i företagets ledningsgrupp

 • Personalansvar för två medarbetare – Controller samt Inköp

 • Övergripande ansvar för såväl legal som operativ rapportering

 • Ansvara för ekonomifunktionen och säkerställa att tidsplaner, lagar och regler efterlevs.

 • Medlem av ledningsgrupp

 • Årsredovisning och inkomstdeklaration

 • Ansvar för budget, prognos och uppföljning

 • Ansvar för koncernrapportering till moderbolag

 • Framtagande av ekonomiska rapporter till ledning och styrelse

 • Cash-flow

 • Säkerställa instruktioner och rutiner

 • Driva arbetet med kontinuerlig processutveckling

 • Stötta och vara rådgivande i ad hoc –frågor till VD och organisationen avseende ekonomiska frågor.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av att ansvara för en ekonomiavdelning. Du behöver behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift samt ha ett intresse för möjligheterna med olika systemstöd. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att växla mellan detaljfokus och en strategisk överblick. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med dokumenterad ledarerfarenhet och som drivs av att bidra till både företagets och dina medarbetares utveckling. En framgångsfaktor i denna roll är förmågan att skapa och bibehålla goda relationer.  Denna roll kräver godkänd säkerhetsprövning.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar AVISEQ med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Grund för anställning är godkänd registerkontroll/säkerhetsprövning. Intervjuer och urval kommer att ske löpande – varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

Dela detta jobb

Ekonomichef till AVISEQ

Mpya Finance AB