ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Ekonomichef

Företag Skolverket
Ort
Utgår

2023-10-08

Ansök nu

Ekonomichef

Ref 2023:2359

Har du erfarenhet av att leda ekonomi- och verksamhetsstyrning på strategisk nivå? Är du intresserad av en central roll på en myndighet med komplex styrning och ett viktigt uppdrag? Var med och bidra till skolans framtid!

Om jobbet

Som ekonomichef hos oss ansvarar du för Skolverkets ekonomiska verksamhet, ekonomistyrning, ekonomimodell och har det övergripande ansvaret för den ekonomiska redovisningen. Styrningen av Skolverket är komplex och du kommer jobba i en utmanande miljö med många anslag och uppdrag från regeringen.

Du leder arbetet med rapportering, budgetuppföljning och prognoser till generaldirektören och myndighetens ledningsgrupp såväl som till regeringen. Du föreslår också ekonomiska omprioriteringar vid förändrade ekonomiska förutsättningar. Som ekonomichef har du en viktig roll i att stärka ett proaktivt budgetarbete och i att bidra till dialogen med departementet om myndighetens budgetarbete.

Rollen innebär att du är chef över ekonomienheten som har 15 kompetenta och självgående medarbetare. Som chef på Skolverket skapar du förutsättningar för utveckling och förändring och du sätter tydliga ramar och förväntningar. Du har ett nära ledarskap där du skapar goda förutsättningar för samarbete, och tillvaratar gruppens engagemang och kompetens. I ditt arbete ingår även att ansvara för enhetens budget, resultat, verksamhetsplanering och för enhetens kompetensförsörjning på kort och lång sikt.

Du är en del av ledningsgruppen på avdelningen för verksamhetsstöd, där du bidrar till hela avdelningens och Skolverkets utveckling. Du har en viktig roll i att samarbeta med myndighetens chefer och stötta dem i deras ekonomiska arbete. En annan viktig samarbetsyta är med generaldirektörens stab kring verksamhetsplanering och budgetarbetet.

Du arbetar på vårt moderna och rymliga kontor i Solna Business Park. Du har också möjlighet att arbeta upp till 50% på distans. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss behöver du stå för och leva upp till den statliga värdegrunden och till våra kärnvärden för medarbetarskap: förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. Läs mer på skolverket.se/jobb

I det här jobbet ska du ha

  • en akademisk examen med inriktning företagsekonomi, organisation, strategi eller ekonomistyrning, eller annan akademisk examen som vi bedömer lämplig,

  • flerårig aktuell erfarenhet av att leda och utveckla ekonomi- och verksamhetsstyrning på strategisk nivå,

  • har flerårig aktuell ledarerfarenhet med personal- och budgetansvar,

  • har goda kunskaper inom redovisning och controllerarbete,

  • god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Det är önskvärt att du har haft en liknande roll på en statlig myndighet samt erfarenhet från arbete med it-styrning.

Som person behöver du

  • ha en väl utvecklad analytisk förmåga för att kunna dra relevanta slutsatser och fatta informerade beslut,

  • vara trygg och stabil i ditt ledarskap och kunna organisera, planera och prioritera ditt arbete,

  • ha en god förmåga att samarbeta där du tar hänsyn och relaterar till andra på ett lyhört sätt,

  • vara strategisk och kunna se helheten för att ta hänsyn till verksamhetens behov.

Viktigt att veta

Sista ansökningsdag är den 8 oktober. Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning i sex månader. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan ett beslut om anställning kan fattas.

När du registrerar din ansökan får du svara på några frågor i stället för att bifoga ett personligt brev. Läs gärna igenom ansökningsformuläret och förbered dina svar innan du gör ansökan.

Våra fackliga representanter är Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Sveriges Lärare), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522. 

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en bra och likvärdig utbildning i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Vårt uppdrag – skolans framtid.

Lär känna oss bättre genom att besöka vår webbplats skolverket.se/jobb

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Lena Jenee

Avdelningschef

08 - 5273 3136

lena.jenee@skolverket.se

Marie Eriksson

Rekryterare

08-527 333 77

marie.eriksson@skolverket.se

Dela detta jobb

logo
Ekonomichef

Skolverket