ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomiassistent med kontorsansvar

Ort
Utgår

2023-04-17

Ansök nu

Ekonomiassistent med kontorsansvar

Vi är Mercur

Mercur har sin kärna i business intelligence och vår egenutvecklade programvara, Mercur Business Control, som har stöttat hundratals kunder inom verksamhetsstyrning och beslutsstöd i över fyrtio år. I rollen som Ekonomiassistent med kontorsansvar, kommer du att utveckla dina färdigheter inom ekonomi och vara första kontaktytan på bolaget med ett stort ansvar gällande vår kontorsmiljö.  

Din arbetsdag

I rollen som Ekonomiassistent med kontorsansvar kommer du ha varierande arbetsuppgifter som ställer höga krav på flexibilitet, stresstålighet och egen initiativförmåga med viljan att utforma kontoret till en trevlig plats för våra medarbetare. Du kommer främst att arbeta med att stötta vår ekonomichef i de dagliga uppgifterna gällande ekonomin och utöver detta ha ett helhetsansvar över kontoret med allt vad det innebär. I din roll kommer du även att vara första kontaktytan mot medarbetare och gäster, det är därför viktigt att du är en "people person" som gillar att få saker gjorda och förstår vikten av att ge ett gott bemötande.

Dina ekonomiuppgifter kommer bland annat innebära:

 • Löpande bokföring

 • Fakturering

 • Kontering av fakturor

 • Leverantörsreskontra

 • Registrering av kundinbetalningar

 • Stötta ekonomichef vid bokslut

Kontorsansvaret innebär bland annat:

 • Att ta emot besökare

 • Posthantering

 • Beställa varor, tex inför vår onsdagsfrukost, kontorsmaterial, kaffe/kakor etc

 • Ordna med lunch och fika vid externa och interna händelser

 • Skicka och ta emot paket

 • On boarding av nyanställda i samverkan med HR

 • Felanmäla om något är fel i fastigheten

 • Hålla koll på lokalerna och våra konferensrum så att det ser snyggt och representativt ut

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Ekonomiassistent med kontorsansvar ser vi att du har tidigare erfarenhet av liknande ekonomiuppgifter och/eller en utbildning inom ekonomi. Vi ser att du är en ”fixare” som har ett öga för vad som behöver göras och tvekar inte till att ta egna initiativ i ditt arbete vad gäller både kontorsansvaret och dina ekonomiuppgifter. Struktur kommer naturligt för dig och att kunna prioritera dina arbetsuppgifter har du inga problem med. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att ha arbetat som tillexempel receptionist eller som tidigare kontorsansvarig.

Vi tror att du är en utåtriktad och social person som trivs med att arbeta ihop med andra och förstår vikten av gott samarbete. Du har lätt för att se processer och har en känsla för vad som kan utvecklas. Du trivs i en roll som innebär att du får kombinera dina färdigheter inom ekonomi samt agera ”spindeln i nätet” på kontoret.

I denna roll behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift. Du kommer att arbeta på plats på kontoret med arbetstiderna 08-17.

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet av ekonomiarbete och/eller en utbildning inom ekonomi

 • Har tidigare erfarenhet från ett servicerelaterat yrke

 • Är ordningsam och gillar struktur

 • Är kommunikativ och prestigelös

 • Är bra på att ta egna initiativ

 • Meriterande är om du har erfarenhet av Visma Administration eller andra ekonomisystem

Vad vi erbjuder dig!

Vi är ett familjärt företag med en öppen och kreativ företagskultur som bygger på gemenskap och samarbete i det dagliga arbetet. I våra rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper där du som medarbetare vill vara med och utveckla vår starka företagskultur. Vi är idag 90 anställda med huvudkontor i Solna Strand nära centrala Stockholm och lokalkontor i Göteborg, Malmö och Bracknell utanför London.

Hos oss finns det ett flertal karriärvägar att utvecklas inom, bland annat consulting, ledarskap, utveckling och presale.

Vi gillar att ha roligt tillsammans och ser att en stark gemenskap är något som får oss att växa. Vi ses gärna på en AW, fredagsfrukost, idrottsaktiviteter eller åker skidor under en kick-off. Vi erbjuder även förmåner i form av en heltäckande hälso- och sjukvårdsförsäkring och ett generöst friskvårdsbidrag.

Mercur har fyra år i rad fått utmärkelsen Great Place to Work vilket vi är mycket stolta över. Ett tydligt bevis på detta är att alla på företaget, hela 100%, tycker att Mercur är en mycket bra arbetsplats!

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna strand och är utformad som en visstidsanställning på heltid fram till augusti 2024, med chans till förlängning. Du kommer inleda med en introduktionsperiod där du får en grundläggande genomgång om bolaget och arbetsuppgifter.

Denna rekryteringsprocess hanteras av vår rekryteringsansvarig, Celina Dettner. Vid eventuella frågor kontakta gärna Celina på celina.dettner@mercur.com eller på telefonnummer 0761256273

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ekonomiassistent med kontorsansvar

Mercur Solutions AB