ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Businesscontroller till BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2024-04-07

Ansök nu

Businesscontroller till BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 500 anställda, där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

Till BAE Systems Bofors avdelning för Finans söker vi nu en businesscontroller med inriktning finansiell planering och rapportering. De huvudsakliga uppgifterna för finansavdelningen är att arbeta med bolagets redovisning och finansiella planering, samt hantera bolagets interna och externa rapporteringsbehov. Du kommer att vara en av åtta medarbetare i gruppen. Ansvar och arbetsuppgifter: Tjänsten innebär att arbeta analytiskt med siffror, rapportering och uppföljning. En stor del av arbetet innebär att ha kontakt med chefer och medarbetare på olika avdelningar internt. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

  • Vara drivande i budgetprocessen samt följa upp och analysera utfall

  • Rapportera internt på lokal nivå och stötta företagets chefer

  • Vid behov delta i externa och interna finansiella revisioner

Kvalifikationer och personliga egenskaper:

Vi söker dig med relevant utbildning inom ekonomi och du bör ha minst tre års erfarenhet av liknande arbete.

Du har lätt för att se ekonomiska sammanhang, är en god analytiker och arbetar strukturerat. Som person trivs du med att arbeta självständigt och driver dina egna processer framåt, samtidigt så är du en viktig del av ett team och är en lagspelare.

Du har lätt för att utveckla kontakter och skapa förtroende, du tycker om att kommunicera och trivs med kontaktytor inom företaget. Att vara noggrann är en naturlig del i ditt arbetssätt, du har även integritet och skinn på näsan.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta exempelvis i Raindance, SAP eller IFS eller liknande ekonomisystem, och har god vana i Excel. Vårt koncernspråk är engelska, varför goda kunskaper i att uttrycka sig på engelska i tal och skrift är nödvändigt.

BAE Systems erbjuder

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Information och ansökan

BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på AxÖ Consulting:

  • Axel Johansson

  • Telefon: 073-383 28 85

  • mail: axel.johansson@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Marcus Eliasson, Akademiker föreningen, 0586-733 655 Joakim Berg, Unionen, 0586-733404 Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Businesscontroller till BAE Systems Bofors

AxÖ Consulting