ekonomijobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Controller till Coromatic AB

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2023-09-30

Ansök nu

Business Controller till Coromatic AB

Vill du arbeta som Business Controller i ett nordiskt, innovativt bolag som dessutom verkar i en bransch som är ledande inom sin nisch? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Coromatic söker nu en affärsorienterad, analytisk och driven Business Controller som vill vara med att utveckla verksamheten.

Vad kan Coromatic erbjuda dig?
Coromatic är leverantör av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur. Vi gör det möjligt för företag och organisationer att kunna driva sin verksamhet utan avbrott. Coromatic verkar över hela världen och är den ledande aktören i Norden. Vår framtid är dynamisk och vår organisation är beroende av våra medarbetares engagemang, kunskap, kreativitet och kompetens. Vi har en informell och flexibel arbetsmiljö som ger många möjligheter till professionell och personlig utveckling. Vi är ett expansivt bolag som står inför en förändringsresa och erbjuder dig som Business Controller att vara drivande och ta egna initiativ.  

Om rollen
Som Business Controller, dedikerat till affärsområdet Service, kommer du vara starkt delaktig i och påverka controllerfunktionens fortsatta utveckling. Du kommer ansvara för uppföljning och analys i samband med bokslut och rapportering. Du kommer att stötta projektledare och affärsområdeschefer med analyser, ekonomiska beslutsunderlag, rapporter och presentationer.

Du förväntas att självständigt driva och utveckla processer och arbetssätt och på så sätt bidra till att Coromatic lyckas nå sina övergripande mål. Du kommer även delta i och driva kontinuerliga förändrings- och förbättringsprojekt samt bidra till utvecklingen av Coromatics fortsatta resa.

I rollen som Business Controller ingår:

  • Business Partner till affärsområde Service
  • Uppföljning och analys av lönsamhet, kostnader och nyckeltal
  • Leda, driva och ansvara för budget- och prognosprocessen samt rapportering
  • Aktivt delta i utveckling av systemstöd utifrån verksamhetens behov
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ad-hoc projekt och Business Case

Du rapporterar till Manager Business Control och sitter på huvudkontoret i Bromma.

Vem söker vi?
Vi lägger i den här rekryteringen stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk, proaktiv och affärsinriktad samt trivs i en dynamisk föränderlig miljö. Du har ett effektivt och initiativtagande arbetssätt. Du kommer att ha stora kontaktytor i organisationen vilket gör att det är viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk, prestigelös och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till chefer och projektledare i organisationen.

Du har en akademisk utbildning och har minst tre år som Business Controller. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och har god förmåga att ta fram rapporter och att presentera dessa både muntligt och skriftligt, både på engelska och på svenska.  Du har stort systemintresse och kan hantera BI-system och är avancerad användare av Excel, kan du VBA/ makron ser vi det som meriterande. Bolagets ERP system är Visma Business, man arbetar även i Mercur och koncernens rapporteringssystem är Cognos.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Coromatic med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se eller Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Business Controller till Coromatic AB

Mpya Finance AB