ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Analytisk siffernörd sökes till HDI Global Specialty!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-28

Ansök nu

Analytisk siffernörd sökes till HDI Global Specialty!

Älskar du att ta fram, fördela och sammanställa stora mängder data för olika rapporter? Arbeta proaktivt och få dyka ner i siffror? Vara med och utveckla verktyg som förenklar ditt och organisationens arbete? Det är vad du får göra i rollen som analytiker hos HDI Global Specialty. Vi ser att du som söker levererar kvalitet i allt du gör och har ett brinnande intresse för siffror. Låter detta som du? Ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Vi söker nu en driven och erfaren analytiker som vill vara med och utveckla HDI´s agenturverksamhet. Som analytiker på HDI Global Specialty kommer du att bidra till utveckling och implementering av strategier för att identifiera, mäta och övervaka risker. Vidare kommer du att arbeta tillsammans med likasinnade kollegor för att utveckla verktyg och system som bidrar till att effektivisera organisationens dagliga arbete.

För att vara framgångsrik i rollen som analytiker på HDI Global Specialty behöver du ha en stark förmåga att analysera och bedöma risker, erfarenhet av riskhantering inom företrädesvis försäkringsbranschen, samt en god förståelse för finansiella modelleringar.

Du erbjuds

 • En möjlighet att arbeta på ett globalt företag i stark tillväxt

 • En möjlighet att utveckla din analytiska förmåga och dyka ner i stora mängder data

 • Frihet under ansvar, där du självständigt driver ditt arbete framåt

 • Generösa förmåner och flexibla arbetsmöjligheter

Arbetsbeskrivning

Fokus kommer vara att ta fram, fördela och sammanställa stora mängder data för olika ändamål. Det kan exempelvis handla om fördelning och analys av premievolymer, antal försäkringar, skadefrekvenser och mycket annat. HDI Global Specialty har en tydlig ambition att bli ännu vassare i arbetet med att effektivt ta fram professionella underlag baserat på den information som försäkringsagenturerna tillhandahåller.

I rollen kommer du också arbeta proaktivt med att skärskåda agenturportföljen från flera olika håll och bryta ned lönsamheten på en relativt detaljerad nivå.

Du kommer också att vara behjälplig vid interna revisioner. Här gäller det att snabbt kunna bistå med olika typer av underlag med stort fokus på de siffermässiga delarna. Ännu viktigare än tempot i arbetet är dock kvaliteten i det underlag man lämnar ifrån sig.

Vi söker dig som

 • Vi tror att du har en kandidatexamen i ekonomi, med inriktning mot statistik, analys eller liknande

 • Har arbetat i en analytisk roll i ett par år där du analyserat mycket siffror och dragit relevanta slutsatser av underlaget

 • Har goda kunskaper i Excel och kan snabbt sammanställa statistik i verktyget

Det är meriterande om du:

 • Arbetat i försäkringsbranschen

 • Erfarenhet av datavisualisering, t.ex. PBI

Som person är du:

 • Självgående och strukturerad där du tar ansvar för ditt arbete och själv driver processer framåt.

 • Serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående, med viljan att hjälpa andra.

 • Kvalitetsmedveten och noggrann, vi ser att du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

 • Analytisk, både problemlösande och numerisk. Vi ser även att du kan arbeta med komplexa frågor och bryta ner problem i mindre beståndsdelar.

Övrig information

 • Start: Så snart som möjligt/enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Kungsholmen

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan tas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

HDI Global Specialty SE, med en premievolym ca 3 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med över 50 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av Europas största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 80 anställda där vi delar kontor med systerbolaget, Hannover Re som är ytterligare ca 55 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, finansiella och diverse ansvarsrisker.

Dela detta jobb

Analytisk siffernörd sökes till HDI Global Specialty!

Academic Work