ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Affärsstrateg till Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Affärsstrateg till Vattenfall Eldistribution

About the job

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och arbeta med strategi kopplat till energi- och elnätsfrågor? Vattenfall Eldistribution AB söker nu en affärsstrateg!

Om tjänsten

Du kommer att vara en del av Business Strategy teamet inom Vattenfall Eldistribution och samtidigt tillhöra Business Area Distribution som är ett av Vattenfall koncernens sex affärsområden. Inom Business Area Distribution finns Vattenfalls elnätsverksamhet som idag primärt är etablerad i Sverige och UK.

Det svenska energisystemet genomgår stora förändringar och elnätet är centralt för energiomställningen. Nu har du en unik möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av företaget och framtidens energilandskap. Vi erbjuder en spännande position i ett engagerat team för dig som vill vara med och påverka utvecklingen mot ett fossilfritt liv.

Som affärsstrateg  kommer du att:

  • Driva strategiutveckling inom Business Area Distribution

  • Driva Vattenfall Eldistributions strategiska, taktiska och operativa planering inom ramen för företagets ledningsprocess

  • Ta fram och utveckla storylines och presentationer för strategiska beslut

  • Identifiera, planera, driva och delta i olika affärs-/organisationsutvecklingsprojekt, utredningar och analyser

Your profile

Dina kvalifikationer

  • 5+ års relevant arbetserfarenhet från roller som omfattar strategiutveckling

  • Erfarenhet från energibranschen

  • Universitetsexamen inom teknik, ekonomi, juridik eller statsvetenskap

  • Erfarenhet från att leda och driva projekt

  • Strukturerad analys- och problemlösningsförmåga i kombination med att kunna förenkla komplexa frågor, kommunicera och bygga storytelling

För att lyckas i den här rollen bör du vara van vid att arbeta strategiskt såväl som operativt. Du samarbetar och interagerar naturligt på olika nivåer i en stor organisation. Du har erfarenhet från att arbeta med ledningsgrupper och god förmåga att skapa engagemang hos  intressenterna i dina projekt. Du skapar förtroende och samarbetar väl med andra för att nå resultat med en gemensam målsättning. Du kan identifiera och presentera komplexa lösningar och modeller. Vidare är du en engagerad och lösningsorienterad lagspelare. Du har utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska

Additional information

Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Solna

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Lee Gidlöf tel: 070-239 68 66. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Berivan Bozan, berivan.bozan@vattenfall.com

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 
Christian Ericsson, Ledarna, Ann-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO.

Välkommen med din ansökan senast 6 juni. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Dela detta jobb

Affärsstrateg till Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB